Go to top

SOCO, de leverancier van oplossingen voor het bewerken en buigen van profielmateriaal

Onlangs introduceerde Van Dulst Techniek Soco uit Taiwan. Soco is opgericht in 1979 en met 550 medewerkers één van de grotere ondernemingen in zijn soort in Taiwan. Soco heeft een eigen innovatie centre en tal van patenten op zijn machines voor de metaalbewerking. Soco werkt wereldwijd met 40 geselecteerde specialistische partners. De algemene industrie, automotive en meubelfabricage zijn de voornaamste afnemers.Soco staat bekend als de leverancier van oplossingen voor het bewerken en buigen van profielmateriaal. Als partner voor de vertegenwoordiging in de BeNeLux is er voor gekozen om met Van Dulst Techniek in zee te gaan. De voornaamste reden hiervan, is het goede resultaat van verkoop en service van CNC machines en installaties. De inrichting van de ondersteuning en het onderhoud en de kennis op het gebied van het bewerken van profielmateriaal van staal of aluminium geven de doorslag in de beslissing van Soco. Daarbij komt de expertise opgedaan met MPS productie machines, die bij Van Dulst Techniek in eigen beheer worden gebouwd.  Dit spreekt erg aan en geeft een gezamenlijk voordeel. Kortom een goede vertegenwoordiging van Soco en een welkome aanvulling van het leveringsprogramma van Van Dulst Techniek kan een mooie combinatie voor succes vormen. Daar kunnen vooral gebruikers van productiemachines hun voordeel mee doen.

Als het gaat om  bewerken van buis, koker- en meerhoekprofielen voor hoogwaardige productie is Soco een partner die veel meerwaarde kan bieden. Zaaginstallaties met afbraam- en borstelunits of met robot beladingen en automatisch afleggen is slechts een deel van het leveringsprogramma dat al langer dan 35 jaar gevoerd wordt.

 

SOCO SA-100NC


De Soco SA-100NC verstek cirkelzaaginstallatie is een volautomatische verstekzaaglijn voor materiaal van  Ø125mm of koker tot 100x100mm, met bundelmagazijn voor 6 mtr materiaal, aanvoerklem met een slag van 1.000mm en een uitvoerklem. De machine heeft een gestuurde verstek zaagtafel van L en R 30º. Verder is de machine uitgevoerd met een zaagblad van Ø450mm. De Soco i2 intelligente interface en 3D simulatie software met nesting mogelijkheden zorgt voor de meest efficiënte en bedieningsvriendelijke productie.

Maar ook de Soco 2D of 3D fiber buizenlaser SLT-152-Fiber zit in het leveringsprogramma.  Deze volautomatische installatie met 4 of 5 gestuurde assen heeft een capaciteit tot 150mm. Met de 2 kW IPG fiber laserbron en de Precitec snijkop wordt er razendsnel 2D of 3D gesneden. Dat kan in staal tot 6mm dikte, rvs tot 4mm en aluminium tot 3mm. De standaard installatie heeft een invoermagazijn voor lengtes van 3.500 – 6.500mm. Een bundelmagazijn en materiaal richtsysteem en rotatiegripper behoort tot het standaard leveringspakket. Het uitvoermagazijn kan lengtes aan tot 3.000mm. De Soco machines staan bekend om de bedieningsvriendelijke opgebouwde touch screen schermen met interface mogelijkheden. Het simulatie programma kan geladen worden met CAD tekeningen uit de werkvoorbereiding. Een nesting systeem in de software is standaard. De machines worden uitgevoerd met een laserkoelsysteem en een afzuiging.

Soco is marktleider in buigmachines voor dunwandige buizen en profiel materiaal. Naast de eenvoudige hydraulische 2 assige buigmachines levert Soco o.a. ook de populaire 9 assige volledig electrisch gestuurde buigmachines met rol- en trekbuigen. Bovendien is de dubbellaags buigkop uitgevoerd met een omkeerinrichting. De volledige buigcyclus van complexe vormen wordt in één keer uitgevoerd op deze machine zonder wissel. Dat is het resultaat van de gepatenteerde DGT aandrijving die de nodige kracht en nauwkeurigheid levert. Overigens is de machine uitvoerbaar met een kapinrichting voor korte buiseinden of een ponsinrichting in de buigkop. De buigmachines kennen wederom een heel makkelijke besturing met een bediening vanuit een groot touch screen scherm. Binnen 5 minuten kan de operator werken met deze machine. 

De Soco buigmachines kunnen bovendien compleet als buigproductiecel geleverd worden met beladingsmagazijn en robot laad- en ontlaadstation ongeacht het robotmerk dat gewenst is.

Of dat nog niet alles is, heeft Soco borstel- ontbraam- en buisafkant installaties in het programma die probleemloos gekoppeld staan achter de cirkelzaaginstallatie. Daarnaast zijn er buis eindvorm machines leverbaar om vormen of flensen aan buiseinden te persen. Die worden veelal direct achter de buigmachine geplaatst.De Soco installaties zijn het overwegen waard om de productie probleemloos te versterker of op te voeren. Met Van Dulst Techniek haalt u een partner in huis met expertise en een organisatie ingericht op het onderhoud van dergelijke installaties. Kortom een ijzersterke combinatie die zeker van zich doet spreken.

Voor meer informatie: www.vandulst.nl tel 0180-510455Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht