Go to top

DNV keur voor Schwer instrumentatie fittingen

RVS twin ferrule fittings uit EU herkomst.

Afgelopen jaar heeft DNV voor de serie tube fittings U2 van Schwer een type approval afgegeven. Dat betekent dat de koppelingen van Schwer uit die serie in DNV gekeurde systemen mogen worden toegepast. Schwer benadrukt dat het een volledig in de EU vervaardigd product is en dat is geen loze kreet. Inmiddels is een geheel nieuwe productielocatie van Schwer Fittings in Tsjechië in gebruik genomen die specifiek voor die range koppelingen is ingericht. Een moderne, lichte en schone productie omgeving die zich mag laten zien.

De volledig op elkaar afgestemde toleranties en oppervlakte eigenschappen van deze serie koppelingen garanderen een lekvrije buisverbindingen zowel bij hoge drukken als bij vacuüm. Trillingen en drukstoten in het systeem worden door de constructieve eigenschappen van de U2 koppeling in hoge mate geabsorbeerd zonder dat de afdichting in gevaar komt. Daardoor zijn de U2-dubbelrings fittingen in een breed gebied toepasbaar, van laboratorium tot offshore. Door hoogwaardige legeringen toe te passen hebben ook omgevingsfactoren een minimale invloed op de levensduur van de fitting. Standaard levert Schwer de fittingen in rvs AISI 316 (1.4401) maar in diverse projecten zijn inmiddels hoogwaardigere materialen zoals 316Ti, hastelloy of titaan uitgevoerd.

Voor meer informatie: www.schwer.nl of info@schwer.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht