Go to top

De krachtigste in hun klasse: De nieuwe combihamers van Metabo.

De nieuwe SDS-plus combihamers van Metabo uit de 2 kg-klasse maken indruk met snelle boorresultaten, een robuust design en optimale ergonomie.

Metabo introduceert 4 nieuwe SDS-plus boorhamers in de 2 kg-klasse. De extreem krachtige combihamers KHE 2660 Quick en de KHE 2860 Quick, alsook de UHE 2660-2 Quick en UHEV 2860-2 Quick multihamers, zijn zeer geschikt voor veeleisende toepassingen voor continu gebruik. Dankzij hun krachtige slagmechanisme leveren ze een maximale individuele slagenergie tot wel 3,4 Joule (EPTA 05/2009), en behoren hiermee tot de krachtigste in hun soort. Of het nu gaat om het boren van deuvelgaten, het verwijderen van tegels of werken met boorkronen: Dankzij de geoptimaliseerde ergonomie en zwaartepunt, liggen de machines perfect in de hand. Metabo biedt als enige fabrikant professionele boorhamers met een behuizing van aluminium persgietwerk. Hierdoor zijn de machines extreem veerkrachtig, duurzaam en ideaal voor de veeleisende toepassingen in de bouw en renovatie. Alle Metabo boorhamers worden geproduceerd op het hoofdkantoor in Nürtingen.

Efficiënt werken met minder inspanning

De combinatie van de krachtige Metabo Marathon Motor en het krachtige slagmechanisme zorgen voor een hoge boorsnelheid en daardoor een snelle werkvoortgang. De geoptimaliseerde ergonomische handgreep biedt veilige en comfortabele bediening, waardoor de gebruiker langer en met minder inspanning kan werken. De geïntegreerde schakelaar aan de onderzijde van de machine is beschermd tegen beschadiging en stof. In beitelstand kunnen betonresten worden verwijderd en met de slagfunctie uitgeschakeld kan de gebruiker boren met hoge precisie in gasbeton, stenen met gaten of tegels. De Vario (V)-elektronica zorgt ervoor dat de gebruiker het toerental kan aanpassen aan het materiaal. De UHEV 2860-2 Quick multihamer is daarnaast voorzien van Vario-Tacho-Constamatic (VTC)-volle-golf elektronica, wat ervoor zorgt dat het toerental constant blijft zelf onder belasting. Voor het boren van grotere boordiameters of –dieptes, garandeert de VTC-elektronica de gebruiker een continu snel werkproces. De twee nieuwe multihamers van Metabo zijn de enige professionele combihamers met toevoeging van een tweede versnelling. In de tweede versnelling zonder slag kan tot 2,5 keer zo snel worden geboord. De mechanische S-automatic veiligheidskoppeling in alle nieuwe boorhamers vermindert het risico op ongevallen tot een absoluut minimum door direct ontkoppelen van de aandrijving tijdens het blokkeren van de boor. Het Metabo Quick systeem zorgt snel en eenvoudig verwisselen van SDS-plus hamerboorhouder en snelspanboorhouder – voor efficiënt werken ook in hout en metaal.

Zoals met alle professionele boorhamers, biedt ook Metabo een uitgebreid assortiment van accessoires voor de nieuwe machines: van hardmetalen hamerboren met 2 of 4 snijkanten tot hardmetalen boorkoppen. Met de nieuwe boorhamers introduceert Metabo ook een nieuwe serie zelf slijpende SDS-plus premium beitels op de markt, welke uitblinken in levensduur en materiaalafname. De Metabo systeemoplossingen bevatten ook bijpassende alleszuigers en afzuigadapters voor alle materialen, dit biedt gebruikers een optimale bescherming tegen stof en houden de werkplaats schoon. De stofafzuiging van Metabo is TNO gecertificeerd.

 

Krachtige vertegenwoordiger van een robuuste en efficiënte range boorhamers: De UHEV 2860-2 Quick multihamer met behuizing van aluminium persgietwerk heeft een individuele slagenergie van 3,4 Joule. Dankzij de geoptimaliseerde ergonomie ligt de machine perfect in de hand.

Voor meer informatie omtrent Metabo klikt u hier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht