Go to top

het Clino®-Programma van Schwer Fittings

Aan verbindingen in de voeding- en genotsmiddelen industrie worden hoge kwalitatieve en technische eisen gesteld.

Naast de hoogwaardige basismaterialen waaruit de onderdelen worden vervaardigd dient de complete verbinding vrij te zijn van holle ruimten en moet een sterilisatie mbv stoom mogelijk zijn. Goede aseptische eigenschappen dragen direct bij tot vermijding van verontreinigingen, infecties en verhogen de steriliteit van afzonderlijke componenten en daarmee het gehele leidingsysteem.

Schwer Fittings biedt nu met het Clino®-Programma de volgende varianten:

- koppelingen volgens DIN 11864-1
- flensverbindingen volgens DIN 11864-2
- clamp-verbindingen volgens DIN 11864-3
- orbitaallas fittingen volgens DIN 11865
- buizen volgens DIN 11866
- Clampverbindingen volgens DIN 32676
- Melkkoppelingen volgens DIN 11851

Als aanvulling op de verbindingen volgens DIN11864-1 t/m -3 is door Schwer een variant in mini formaat ontwikkeld. In tegenstelling tot de koppelingen volgens DIN11864-1 is het ruimte beslag van deze nieuwe variant geminimaliseerd.

Bij de materiaalkeuze zijn 2 klassen beschikbaar: H3 met een Ra <0,8µm vervaardigd in materiaal 1.4404 (toevoeging -4L) en klasse H4 met een ruwheid Ra <0,4µm in materiaal 1.4435 (toevoeging -5S).
De eisen voor de afdichtingen worden vooral door de temperatuur bij regulier gebruik bepaald. Schwer biedt de varianten in EPDM, PTFE/FKM, VMQ en FKM aan. Populair is de afdichting in Gylon die ook FDA approved is.

Nadere info via: http://www.schwer.nl 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht