Dit is een mailing van alurvs.nl - bekijk html weergave

Afmelden nieuwsbrief

 
 

alurvs.nl

In deze nieuwsbrief; Explosief gecladde verbindingselementen t.b.v. de aluminiumindustrie, Bodycote: S3P-PROCESSEN VOOR HET HARDEN VAN DUPLEXSTAAL, ABNAMRO Insights - Vraag naar metalen blijft sterk in vierde kwartaal, Arcus Nederland beschikt nu ook over mogelijkheden in machining en beitsen en in het eerste deel van de serie oppervlaktebehandelingen "Ontvetten"

 
 
 

Explosief gecladde verbindingselementen t.b.v. de aluminiumindustrie

Dit artikel handelt over explosief gecladde verbindingselementen t.b.v. de aluminiumindustrie die ook wel ETJ's (Electrical Transition Joints) worden genoemd. Hoofdzakelijk komen de claddings ter sprake die voor de anodehangers worden gebruikt omdat deze steeds zwaarder thermisch belast worden vanwege de steeds hogere eisen die men stelt t.a.v. een grotere aluminiumproductie. Voordat op bovengenoemde materie wordt ingegaan volgt eerst een kort overzicht hoe aluminium wordt gemaakt.

Lees verder
 
 

Bodycote: S3P-PROCESSEN VOOR HET HARDEN VAN DUPLEXSTAAL

Duplex roestvaste staalsoorten komen in aanmerking wanneer met austenitisch staal niet kan worden voldaan aan hogere eisen aan stabiliteit en corrosiebestendigheid, met name in omgevingen met zeewater en toepassingen met zure gassen. Hoewel duplex staalsoorten een grotere stabiliteit bezitten dan austenitisch staal, zijn deze materialen minder geschikt voor abrasieve toepassingen.

Lees verder
 
 

Vraag naar metalen blijft sterk in vierde kwartaal

De stabiliteit van de Chinese economie heeft het marktsentiment een positieve impuls gegeven.De meeste industriƫle metalen laten sinds begin dit jaar een stevige opmars zien in prijs. Voor het vierde kwartaal van 2016 gaan wij uit van aantrekkende vraag naar staal en basismetaal.

Lees verder
 
 

Arcus Nederland beschikt nu ook over mogelijkheden in machining en beitsen.

Naast het complete leveringspakket voor de voeding en zuivel industrie, en de mogelijkheden in koolstof stalen buizen, flenzen, fittingen en industrial supplies beschikt Arcus sinds kort ook over mogelijkheden in machining en beitsen.

Lees verder
 
 

Oppervlaktebehandelingen: Deel 1 Ontvetten

Ontvetten van roestvast staal is geen doel op zich maar vormt een belangrijke tussenstap die voorafgaat aan een oppervlaktebehandeling. Doel is het verwijderen van vetdeeltjes en de behandeling draagt bij tot het verzekeren van het welslagen van de opvolgende oppervlaktebehandeling.

Lees verder
 
 
 
 
 

2blonds

Laat de Kanterstraat 27a
2313 JS Leiden
Tel: +31 (0)71 5314511
Fax: +31 (0)71 5314771
info@2blonds.nl

   

Gratis Digitaal Handboek Roestvast Staal 2016

Gratis te downloaden, het onmisbare digitale naslagwerk voor de Roestvast Staal branche met o.a. Roestvast Staal soorten en eigenschappen, lassen, bewerken, oppervlaktebehandeling en meer

Lees verder
   

ALURVS.nl op Facebook

ALURVS.nl is aanwezig op Facebook. Vanaf nu plaatsen we dagelijks nieuws, innovaties, technische artikelen, bedrijfspresentaties, economisch nieuws en blogs van diverse specialisten uit de branche op deze pagina! Kom kijken en geef een like!

Lees verder