Go to top

Visser Las/Snijtechniek totaalleverancier voor lassen en snijden van RVS en aluminium

Visser Las/Snijtechniek staat voor meer dan vijftig jaar vakmanschap op het gebied van lassen en snijden. Het bedrijf is een totaalleverancier van alle denkbare lasmachines, -producten en –materialen en een betrouwbare partner voor het basis- en middensegment. Daarnaast geeft Visser Las/Snijtechniek advies op het gebied van mechanisatie. Met haar brede en specifieke kennis en ervaring richt het bedrijf zich ook op het A-segment.


Visser Las/Snijtechniek heeft zich ontwikkeld op het gebied van las- en snijmachines voor RVS- en aluminiumverwerkende bedrijven. Van oorsprong is de klantenkring van Visser opgebouwd uit smederijen, constructiewerkplaatsen en landbouwmechanisatie bedrijven. In 1980 is het bedrijf vanuit Haastrecht naar Polsbroek verhuisd en later, in 1990 naar Woerden. Het ISO 9001:2008-gecertificeerde bedrijf is gevestigd aan de Pompmolenlaan 11 en beschikt over een modern ingerichte werkplaats, opslag en kantoorpand.

Breed aanbod


Het pakket aan machines, producten en diensten is breed. Visser Las/Snijtechniek levert las- en snijapparatuur, zowel voor de verkoop als verhuur en kan ook occasions leveren. Visser beschikt daartoe over een eigen transportdienst. Daarnaast zorgt het voor deskundig onderhoud en voert tests en keuringen uit. Visser Las/Snijtechniek levert tevens industriële las- en snijgassen van Air Products.

Een kleine opsomming van wat Visser kan leveren:

- een innovatieve lijn lasapparatuur van Selco (geïmporteerd door Visser);
- hoogwaardige toevoegmaterialen voor ongelegeerd en laaggelegeerd staal, RVS en aluminium (voor alle toepassingsgebieden MIG/TIG/Elektroden);
- backinggasapparatuur;
- lasdamp afzuigapparatuur;
- lashelmen en een uitgebreide lijn persoonlijke beschermingsmiddelen;
- een groot assortiment aan werkplaatsbenodigdheden;
- een robuuste lijn lasapparatuur van CEA/Miller (geïmporteerd door Visser).

Klaar voor het A-segment


Visser zit met haar klanten in het MKB-segment. Daaraan wordt voor een concurrerende prijs alle mogelijke lasproducten, vuldraad en compacte apparatuur tot middelgroot geleverd, wat Visser allemaal op voorraad heeft. De MKB vormt een heel belangrijke groep.
Maar daarnaast wil Visser Las/Snijtechniek zich ook meer richten op klanten uit het A-segment. Binnen dit segment gaat het niet om grote hoeveelheden artikelen, maar om zeer geavanceerde apparatuur. Dan heb je het over inductie, de verhuur van manipulatoren en rolstellingen, over klembanken en over pipe-facing en pipe-cutting. Visser verhuurt machines, waarmee diameters van 1” tot 56” kunnen worden afgekort en een laskant kan worden gegeven in één bewerking. Heel interessant voor RVS- en duplex-pijpverwerking.

Specialist in klembanken en lasprocessen


Visser Las/Snijtechniek heeft een uitgebreid assortiment klembanken en lasprocessen in het programma, van een standaard klembank tot en met maatwerk. Daarbij kan het bedrijf bogen op ruime ervaring en beheersing van de toe te passen lastechnieken, zoals MIG/MAG-,TIG- en plasma keyhole-lassen.
Voor verschillende lasprocessen zijn andere onderlegstripvormen nodig. Met een snelwisselsysteem kan in korte tijd worden omgezet naar een tweede onderlegstrip. Ook het aantal benodigde klemvingers wordt automatisch gekozen via de Siemens besturing. Alle parameters worden in dit systeem ingevoerd, zowel de lasparameters als de mechanische bewegingen. Daarbij behoort ook een temperatuurgeregelde onderlegstrip.
Visser Las/Snijtechniek kan tevens klembanken leveren met traploze hoogteverstellingen. Een extra te leveren product is een in- en uitbrengwagen. En samen met een overzichtelijke besturing, is het lasapparaat zo geschikt voor een volcontinu bedrijf.

Plasma keyhole-lassen


De lasklembanken, die Visser verkoopt, zijn geschikt voor het lassen van verschillende materialen, waaronder RVS en aluminium. De rondgewalste plaat wordt op een klembank in de lengterichting dichtgelast. Dat kan met verschillende processen, zoals MIG/MAG, TIG en plasma keyhole. Dat laatste is een heel apart proces. De meeste bedrijven lassen met MIG/MAG en TIG. Plasma keyhole-lassen doen er maar weinig. Dat heeft ook te maken met de productieaantallen in relatie tot de aanschafkosten. Deze techniek gebruik je bij een plaatdikte tot maximaal 10 mm. Maar binnen die range is het zeker interessant om deze techniek toe te passen. Een plaat walsen, een schuine afkanting maken en daarna die naad afvullen, kost zeker meer tijd. Met dit procedé is het niet nodig om een laskantbewerking uit voeren en schrap je dus die kosten.

Processen elektronisch sturen


Naast de klembanken, die Visser Las/Snijtechniek in haar standaard pakket heeft, kan de klant uit een uitgebreide range zelf extra opties kiezen. Visser Las/Snijtechniek zorgt voor de elektrische installatie en test en controleert het geheel. Aan de klembank zit een touchscreensysteem van Siemens gekoppeld, waarin alle parameters en informatie worden opgeslagen. Daarmee sluit je wisseling in kwaliteit van productiebewerking uit. Neem de temperatuur in een werkhal en de verschillen ’s winters en ’s zomers. Als het buiten 30 graden is, is die klembank-onderdoorn, ook rond de 25 graden. Bij vorst is de temperatuur in een werkplaats beduidend lager. Bij Visser kan ten behoeve van de klemdoorn van de machine een temperatuurgeregeld waterkoelsysteem worden aangebracht, waardoor de doorn altijd 20 graden is. Bij een zelfde plaat wordt zo een volgende keer met exact dezelfde condities gelast, waarmee de kwaliteit is geborgd.
Bepaalde processen optimaal mechaniseren doe je door variabelen, die je niet in de hand hebt, met het juiste besturingssysteem uit te sluiten. Dat besturingssysteem kan Visser Las/Snijtechniek zelf inbouwen.

Samen sterk


Peter Visser, directeur van Visser Las/Snijtechniek geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat er kwalitatief hoogwaardige producten en diensten worden geleverd, maar ook dat alle medewerkers van Visser prettig werken en als team opereren. ‘Daar krijg je een grotere inzet door en een positieve houding naar de klant. We zitten regelmatig bij elkaar om to the point een aantal zaken door te spreken, maar ook om als team elkaar te zien. Onze vertegenwoordigers zijn in feite voortdurend onderweg. Door die contactmomenten versterk je de teamgeest. En met alle mogelijkheden die Visser Las/Snijtechniek haar klanten kan bieden, zijn wij de las- en snijspecialist door dik en dun.’www.visserlas.nl
 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht