Go to top

SAINT-GOBAIN ABRASIVES B.V.

Saint-Gobain Abrasives, is een belangrijk onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain welke in 2015 haar 350-jarig bestaan vierde. Het is de enige fabrikant van alle 5 hoofdtypen abrasives: afbraam- en doorslijpschijven, non-wovens en flexibele schuurmiddelen, keramisch- en organisch gebonden producten, superabrasives en diamantzagen en -boren.

Saint-Gobain Abrasives heeft een wereldwijde reputatie met haar kwaliteitsproducten. Door continue investering in onderzoek en productverbetering levert Saint-Gobain Abrasives altijd de meest innovatieve technologische slijp- en schuuroplossingen. De productassortimenten van Norton, Clipper , Flexovit en Winter bieden schuur- en slijpoplossingen voor het bouwen en onderhouden van spoorwegen, gieterijen, auto’s, vloeren, vliegtuigen, windmolens, huizen, jachten en schepen et cetera. Kortom, voor alle industrieën, maar hoofdzakelijk in de metaal- of houtbewerking, heeft Saint-Gobain het meest complete assortiment slijp- en schuurmiddelen.

Merken


Flexovit is een merk met een uitzonderlijke geschiedenis en uitstekende reputatie.Het Flexovit Industrial assortiment biedt professionele
toepassingen voor de metaalindustrie, bouwnijverheid,
houtbewerking, spoorwegen, scheepsbouw en gieterijen en
bestaat uit:
• Afbraam- & doorslijpschijven
• Flexibele schuurmiddelen
• Flexbrite producten
• Diamantzagen
• Gebonden slijpmiddelen (slijpstenen)
• Hardmetalen frezen
• Draadborstels
Norton, ’s werelds leidende fabrikant biedt een complete range met hoogwaardige slijp- en schuuroplossingen.
1. Het Norton Industrial assortiment bestaat uit de vijf hoofdtypen abrasives en is toepasbaar in alle industriële markten.
2. Norton Automotive Aftermarket biedt professionele middelen voor autoschadeherstel, plaatwerk- en spuitbedrijven.
3. De Norton Expert range is vanwege het toepassen van de innovatieve technologieën het meest kwalitatieve assortiment voor de doe-het-zelver.


Blijven innoveren


Wereldwijd heeft Saint-Gobain Abrasives 65 fabrieken, en vestigingen in meer dan 27 landen en meer dan 10,600 werknemers. De van oorsprong afbraam- doorslijpschijven fabriek Flexovit in Eibergen (Nederland), is in 1998 onderdeel geworden van Saint-Gobain. De wereldwijd geproduceerde slijp- en schuurmiddelen van de merken Norton, Clipper, Flexovit en Winter zijn voor eindgebruikers te kopen via technische groothandels. Maar liefst 40% van alle door Saint-Gobain Abrasives geproduceerde slijp- en schuurmiddelen bestonden vijf jaar geleden nog niet. Dit is mogelijk door de zeven ‘Centres of Excellence’ waarbij continu onderzoek gedaan wordt naar verbetering. Door dit hoge tempo van innoveren, is het voor de groothandel soms lastig alle innovaties van Saint-Gobain Abrasives te volgen. Daarom benadert Saint-Gobain Abrasives de eindgebruiker ook rechtstreeks met het bieden van schuur- en slijpoplossingen en procesverbeteringen op locatie.

Interne trainingen


Om onze productinnovaties en resultaten te testen ten opzichte van concurrerende slijp- en schuurmiddelen, vinden er interne trainingen plaats. Tijdens deze interne trainingen wordt het salesteam geschoold en in praktijk op de hoogte gebracht van de nieuwste innovaties. Belangrijk daarbij is dat Saint-Gobain Abrasives het salesteam ondersteunt om het productieproces bij gebruikers te optimaliseren. Uiteraard deelt Saint-Gobain Abrasives deze successen (testresultaten & klantreacties).


Prestaties delen


Ons salesteam en onze demonstrateurs bieden praktische oplossingen om tot een betere slijp- of schuuroplossing te komen. Wij delen onze kennis door middel van nieuwsbrieven, social media, online en tijdens klantbezoeken.

Voorbeeld:

In 2 (voorheen 3) handelingen een las verwijderen nu mogelijk met de Flexovit (FX777, K60) fiberschijf en Norton BearTex schuurschijf (Vortex Rapid Prep, Extra Coarse).
 

Saint-Gobain Abrasives B.V.


Groenloseweg 28
7151 HW Eibergen
Nederland
T +31 (0) 545 46 64 66
E sales.nl@saint-gobain.com
W www.saint-gobain-abrasives.nl of www.nortonbeartex.nl
 

Saint-Gobain Abrasives N.V.

Industrielaan 129
1070 Anderlecht (Brussel)
België
T +32 (0) 2 267 21 00
E sales.be@saint-gobain.com 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht