Go to top

Mijlpaal Produkten

Mijlpaal Produkten is de importeur voor Europa en heeft het agentschap in de  Benelux van TIG Brush®. TIG Brush® is afkomstig uit Australië en marktleider op het gebied van lasnaadreiniging. Een concept wat zich al jaren wereldwijd heeft bewezen.
Mijlpaal Produkten is sinds de importeur van TIG Brush® voor Europa. Josef Adrian, export sales manager van Mijlpaal Produkten: Dit unieke apparaat is in staat zonder agressieve middeleneenvoudig de verkleuring op RVS lasnaden snel op te schonen en direct 100% te passieveren in één beweging zonder enige sporen achter te laten. Ook heeft het de mogelijkheid te polijsten en logos te markeren. Het TIG Brush systeem beschikt over een unieke ‘Dynamic Power Transfer’ die het werken met de TIG Brush nog makkelijker maakt. Een alternatief voor alle andere reinigingsmethoden, die nu worden ingezet voor lasnaadreiniging. ‘Het systeem is gecertificeerd voor de voedingsindustrie en veel andere speciale industrieën, wat een indicatie is voor een veilige reiniging.’ Een ander voordeel is dat de reiniging zeer snel uitgevoerd kan worden: ‘Soms met een factor tien sneller’, geeft Adrian aan. Kortom de meest efficiënte, effectieve en veilige manier om lasnaden kwalitatief te reinigen en passieveren.

Toepassing TIG Brush®


De primaire toepassing is het verwijderen van verkleuring en het herstel van de corrosiewerende eigenschappen van roestvast staal in de warmte beïnvloede zone rondom alle soorten lasnaden. Adrian: ‘Je kunt schuren, maar dat kan sporen geven en je komt er vaak niet overal goed bij. Ook het gebruik van beitspasta is mogelijk, maar dat is gevaarlijker, slecht voor het milieu, tijdrovend en laat vlekken achter die veel nabewerking vragen. Met de TIG Brush® gaat het sneller en veiliger zonder enige sporen achter te laten op het materiaal. Daarnaast kan TIG Brush® worden ingezet voor het herstellen van roestvrijstalen oppervlakken, die last hebben van roestvlekken en andere oppervlaktedegradatie. TIG Brush® is al jarenlang een bewezen technologie voor TIG-, MIG- en aluminiumreiniging. Ook is er de mogelijkheid lasnaden te polijsten om zo één glanzend oppervlakte te creëren. Daarnaast kunnen we nog markeringen zoals logo’s en machinebenamingen in het RVS markeren door middel van een sjabloon.’

Reinigen, herstellen en passiveren


De werking van de TIG Brush® is als volgt. De TIG Brush® bestaat uit een koolstof borstel waardoor elektrische stroom wordt gevoerd. Op de borstel wordt een reinigingsvloeistof aangebracht, die vervolgens op de te reinigen oppervlakken wordt toegepast. De vloeistof is ontwikkeld om door lassen veroorzaakte ijzeroxidenvlekken te verwijderen. De blauwe en bruine vlekken die het resultaat zijn van lassen, zijn ferro- en ferrioxiden van ijzer. Adrian: ‘IJzeroxidelagen zijn vrij zwak en de temperatuur waarmee de TIG Brush® werkt, breekt de ijzeroxides snel af. De resterende ferri-ionen gaan een verbinding aan met de vloeistof, waarin ze worden afgezonderd, dat wil zeggen: vastgehouden zodat ze niet opnieuw oxides kunnen vormen.’ Wanneer de TIG Brush® van het werk wordt weggenomen en de vloeistof weggeveegd, is het oppervlak van het roestvrij staal vrij van ferri-ionen en oxides. De TIG Brush® verwijdert de ijzeroxidelaag, waarna het onderliggende chroomrijke metaal wordt blootgesteld. De hoge temperatuur van de TIG Brush® veroorzaakt een snelle oxidatie van het chroom, zodat in plaats van een ijzeroxidelaag een chroomoxidelaag wordt gevormd (passivering). Chroomoxide beschermt het onderliggende metaal heel goed tegen vervuiling en beperkt corrosie en roesten. De chroomoxidelaag is helder. De originele oppervlaktextuur en het uiterlijk van het metaal blijven dus bewaard. Josef Adrian: ‘De te reinigen lasnaad en oppervlakte is in één beweging schoon en gepassiveerd zonder sporen of kleurverschillen achter te laten. Komt de vloeistof in aanraking met de huid of ademen we de dampen in, dan is dat niet schadelijk. Al met al een snel en veilig draagbaar systeem, dat een grote flexibiliteit biedt.’

Goed door de markt ontvangen


De TIG Brush® is goed door de markt ontvangen getuige het feit dat Mijlpaal Produkten in de korte tijd dat zij het agentschap heeft marktleider is geworden op dit gebied. Adrian: ‘Wij kunnen drie verschillende modellen leveren. Het verschil zit hem in het vermogen. Zo kunnen we elk bedrijf en elke toepassing de juiste oplossing bieden.

Voor meer informatie, zie
www.tigbrush.nl.
 Mijlpaal Produkten

Oud Camp 22
3155 DL Maasland
T    088-6972560
E    contact@mijlpaalprodukten.nl
W    www.mijlpaalprodukten.nl
W    www.tigbrush.nl

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht