Go to top

Hoekman Roestvaststaal B.V.

Hoekman Roestvaststaal in Nieuwleusen is een familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar bestaat en is een allround toeleverancier van roestvaststaal plaatwerk en lasconstructies aan diverse branches zoals de chemie, de machinebouw, de foodindustrie en de automotive branche.

Al meer dan 25 jaar specialist in het verwerken van roestvaststaal


Gerrit Hoekman richtte Hoekman Roestvaststaal in 1986 op. De jaren daarvoor was hij werkzaam in de wereld van grootkeukens, vandaar de link met roestvaststaal. Bij het 25-jarig bestaan van de onderneming en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in 2011, droeg hij de dagelijkse leiding van zijn sterk groeiende bedrijf over aan zijn zoon Gert Hoekman en aan zijn dochter Heleen Wildvank-Hoekman. Heleen verzorgt binnen de onderneming, met inmiddels 45, veelal gecertificeerde en bovenal zeer vakkundige personeelsleden op de loonlijst, de personeels- en financiële administratie. Daarnaast is zij hoofd van de afdeling Personeel en Organisatie (P&O). Gert daarentegen houdt zich dagelijks bezig met tal van technische zaken binnen het bedrijf. “Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en de aankoop van machines. Ook heb ik veel contact met klanten. Ik heb geen eigen kantoor, want ik sta en zit het liefst gewoon tussen het personeel. Op deze manier weet ik ook altijd precies wat er binnen ons bedrijf allemaal speelt. Binnen ons bedrijf heerst er een open cultuur. Leidinggeven aan onze werknemers doe ik op coachende manier. Als ik aan het werk ben op de zaak dan loop ik ook gewoon zonder jasje of dasje rond. Hier voel ik mij gewoon het fijnst bij”, begint de jonge, pas 27-jarige, zeer gedreven en buitengewoon nuchtere ondernemer te vertellen.

Allround toeleverancier zonder eigen producten

 
Hoekman Roestvaststaal is een allround toeleverancier van roestvaststaal plaatwerk en lasconstructies en is nationaal, maar ook zeker internationaal actief. “Wij zijn hoofdzakelijk werkzaam voor een viertal sectoren en dat zijn de chemie. Hiervoor maken wij bekistingen zoals appendage kasten voor tankauto’s en container voor chemisch en cryogene transport. De foodindustrie schakelt ons verder veelvuldig in voor de productie van industriële bak- en kookmachines, maar wij maken bijvoorbeeld ook transport-, verpakking-, sorteersystemen en opslagvaten. Voor de machinebouw verzorgen wij vaak het framewerk, zoals de productie van de hoofdframes van machines en voor de automotive branche produceren wij diverse halfabricaten die worden verwerkt in de carrosseriebouw”, vervolgt Hoekman enthousiast.

Breed en groot dienstenpakket
Alles onder één dak

 
Volgens de ondernemer is er bij Hoekman Roestvaststaal sprake van een goede en een gezonde mix van vaste klanten en bedrijven die eenmalig gebruikmaken van het zeer uitgebreide dienstenpakket dat het bedrijf aanbiedt. “Als het om het bewerken van roestvaststaal gaat dan kunnen we veel bewerkingen binnen ons bedrijf zelf uitvoeren en wij zijn hierbij dus niet afhankelijk van andere partijen. Zoveel mogelijk ontzorgen. Onze klanten stellen dit erg op prijs.”

Hoekman Roestvaststaal B.V.

 
Naast het bewerken van roestvaststaal kunnen klanten hier ook zeker goed terecht voor de bewerking van plaat- en kokerconstructies die in aluminium en staal zijn uitgevoerd. Hoekman vervolgt: “Wij beschikken over een eigen 3D- engineering. Hierbij maken wij gebruik van 3D Hicad. Onze 3D-engineering staat dicht bij de productie. Dit resulteert in actief meedenken en dat begint bij ons al bij de start van een project. Het vakkundig uitvoeren van TIG/ Mig en Robotlaswerk door goed gekwalificeerd en gecertificeerde medewerkers. Als eindafwerking hebben wij in eigen huis de mogelijkheid om keramisch te parelstralen. Onze parelcabine heeft een afmeting van 10*4*3 meter.
Ons team van professionele en vakkundige vakmensen is ook u uiteraard graag van dienst. Wist u trouwens al dat de vakmensen van Hoekman Roestvaststaal zoveel mogelijk denken in plaatwerk? Dat wij zo werken heeft diverse redenen, want het zorgt voor een effectiever productieproces en een kwalitatief hoger product enerzijds, met aan de andere kant een betere maat-nauwkeurigheid.”

Lasersnijden


De volgende diensten biedt Hoekman Roestvaststaal onder meer aan: Lasersnijden van roestvaststaal, aluminium, buis- en kokerprofielen. Gert: “Lasersnijden is al meer dan vijftien jaar een begrip binnen onze onderneming. Wij snijden met twee machines een 6KW en 4KW. Onze machines zijn volledig geautomatiseerd en werken 24 uur per dag door. Het werkbereik van deze machines bedraagt 3000*1500*25 mm. Het is voor onze klanten mogelijk om via onze website snijwerk aan te vragen of te bestellen.
Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week online. De klant krijgt snel en prijsgunstig een aanbieding geheel geautomatiseerd. Mocht u meer wensen hebben dan alleen lasersnijden dan kan dit via Calculatie@Hoekman-rvs.nl worden aangevraagd. Een medewerker maakt u dan een aanbieding volledig op maat. Diverse nabewerkingen zoals kanten, boren/tappen, slijpen kunnen wij ook professioneel uitvoeren. Hetzelfde geldt voor uitvoeren van complete lasconstructies zoals Mig/Tig gelast en het verrichten van montagewerk.”

Watersnijden

 
Hoekman praat verder: “Als het om Watersnijden gaat dan hebben wij de beschikking over een Bystronic watersnijder met een werkbereik van 4000*2000 mm. Maximale dikte 200 mm. Deze machine is voorzien van een wisseltafel, twee snijkoppen met een boorinstallatie. Hij kan een maattolerantie van plusminus 0,05 mm halen. Als het om Watersnijden gaat dan is bij ons het snijden van nagenoeg alle materialen zoals roestvaststaal, aluminium, kunststof en rubber mogelijk. Waterstraal snijden levert onze klanten een paar voordelen op zoals een vrijwel braamloze snede. Daarnaast is de snede van een constante en een hoge kwaliteit. Het is een koud snijproces en Watersnijden is ook geschikt voor composieten en kunststof. Door deze bewerking ontstaat er geen vervorming of verkleuring van het materiaal. Tot slot wordt er tijdens het Watersnijden geen warmte in het materiaal aangebracht waardoor de eigenschappen van het te snijden materiaal gelijk blijven.”

Aanschaf van 2 nieuwe machines voor kant/ zetwerk


Andere diensten van Hoekman Roestvaststaal zijn Robotlassen van roestvaststaal en aluminium. CNC Kanten van roestvaststaal en aluminium. CNC Walsen van roestvaststaal en aluminium. Keramisch Parelen van roestvaststaal en aluminium. “Als het om kant- en zetwerk gaat hebben we de laatste tijd te maken met een explosieve groei. Daarom hebben we recentelijk voor het buigen van plaatwerk twee nieuwe kantbanken aangeschaft van het merk LVD.” Met automatisch hoekmeetsysteem, voor nauwkeurig en sneller buigen van plaatwerk.

‘Weer een reden waarom u voor Hoekman Roestvaststaal kiest’


Naast het zeer brede dienstenpakket van Hoekman Roestvaststaal, zijn er nog veel meer goede redenen om voor dit bedrijf te kiezen. De ondernemer rondt af: “Wij zijn bijzonder flexibel in de uitvoering van diverse werkzaamheden en wij stellen ons naar u als klant toe altijd proactief op. Wij gaan graag met al onze technische en overige kennis van roestvaststaal waarover wij beschikken de dialoog met u aan om samen met u te bekijken of we technische verbeteringen kunnen aanbrengen aan uw producten, om u zodoende veel meerwaarde te bieden.
Door onze proactieve aanpak zoeken wij binnen Hoekman Roestvaststaal altijd naar verbetering in producten en processen om u als klant zo goed mogelijk te bedienen, maar ook te ontzorgen: van schets tot eindproduct. Bij ons vindt u tot slot alles onder één dak en hiermee waarborgen wij een consistente kwaliteit en kunnen wij zeer korte doorlooptijden van al uw producten garanderen. Wees hartelijk welkom voor een nadere kennismaking!”Hoekman Roestvaststaal B.V.

Rollecate 31
7711 GG Nieuwleusen
Postbus 45
7710 AA Nieuwleusen
T +31(0)529 - 488 020
E info@hoekman-rvs.nl
W www.hoekman-rvs.nl

 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht