Go to top

Drop bottom oven / koelbad geinstalleerd bij MSE / OFAR

Een snelle afkoelings methode met behulp van “drop bottom furnace” is afgelopen jaar bij OFAR geïnstalleerd. Dit is op dit moment de meest innovatieve en technologische geavanceerde methode voor de warmtebehandeling voor speciale smeedstukken.Deze modern geïntegreerde faciliteit is ontworpen d.m.v. een kameroven en een koelbad beneden de oven. Dit heeft als grote voordeel dat hierdoor een zeer goede uitvoering van de warmtebehandeling wordt verkregen (ook volgens de API 6A regels) met name voor smeedstukken waarvoor een zeer korte transfertijd van de oven naar het afkoelingsbad is gevraagd.
 
De snelle en makkelijke transfer van de gehele ovenlading houdt in dat er een excellente warmtebehandelingshomogeniteit van de gehele batch (max. 100 ton)verkregen wordt, met name te danken aan de efficiënte locatie en het koelbad dat constant in beweging is en ververst blijft worden. De oven en het koelbad worden gecontroleerd bij steady thermocouples. Dit houdt in dat er een constante midden temperatuur aangehouden kan worden. De oven kan smeedstukken warmtebehandelen met een hoogte van 2000 mm, en een breedte van 3000 mm en een lengte van 11.000 mm, terwijl het koelbad een inhoud heeft van 250 m3 met een diepte van 4 meter.
 
De oven wordt gebruikt voor custommade warmtebehandelings- en afkoelingscycles met stappen van 10° tot 50°C/per uur. De maximale temperatuur welke bereikt kan worden is 1000°C.
Indien de warmtebehandeling gereed is, wordt de oven horizontaal in het midden geopend. Dit gebeurt d.m.v. een railsysteem welke symmetrisch geopend kan worden terwijl de smeedstukken in het koelbad zakken en dit alles binnen een transfer tijd van 50 seconden. Dit is met name belangrijk voor een aantal speciale kwaliteiten. Daarnaast heeft het als voordeel dat ook de bewerkingstijd van de smeeddelen sneller gaat wat dan weer ten goede komt voor de homogene structuur van het materiaal.
Op dit moment wordt er een gelijke oven geïnstalleerd maar dan met een polymeer veredelings bad.
 
Door de complementering van deze 2 ovens samen met de verticale warmtebehandeling van assen en de heat stabillity test geeft OFAR aan dat er zeker nog geïnvesteerd wordt, met name op de kwaliteit van de smeedstukken. OFAR blijft streven naar een steeds hogere kwaliteit van hun smeedstukken.
 Daarnaast zijn wij natuurlijk ook aanwezig op de offshore NL beurs in Gorinchem welke gehouden wordt van 24 t/m 25 maart. Waar wij vertegenwoordigd zijn op stand nr. 124.

Pfinztalstraat 12
4143 JB Leerdam
T +31-345-611600
F +31-345-615808
E mse@metalserviceeurope.nl
W www.metalserviceeurope.nl


 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht