Go to top

Arcus Nederland B.V.

Arcus, is specialist op het gebied van buizen, flenzen en fittingen. Met de kennis en ervaring biedt Arcus kostenbesparende adviezen en optimale leveringen.Wereldwijd worden de materialen van Arcus toegepast in technische installaties voor de productie, opslag en transport van voornamelijk gassen en vloeistoffen. Arcus is anders, Arcus is dynamisch, snel, flexibel en kundig.
Het enthousiaste team bedient de markt vanuit de hoofdvestiging in Dordrecht. U vindt Arcus tevens in Brielle, Heerenveen, België, Duitsland en Frankrijk.
Arcus werkt met gerenommeerde en gecertificeerde fabrikanten. Deze constante kwaliteit biedt u continuïteit.

Gecombineerde leveringen


Arcus vult het uitgebreide assortiment roestvast staal aan met aanverwante producten.
Vanuit Brielle wordt het standaard assortiment aangevuld met staal en industrial supplies zoals afsluiters, pakkingen en bevestigingsmaterialen.
De vestiging in Heerenveen is speciaal ingericht om de combinatie te maken voor leveringen aan de voedingsmiddelen en chemische industrie.

Efficiënte logistieke aanpak


Snelheid is gegarandeerd dankzij de uitgebreide voorraad, het ultramoderne opslag- en distributiesysteem en het eigen transport van Arcus. Door de trefzekere voorraad van Arcus kunnen voorraden bij de klanten tot een minimum worden beperkt.

Productoverzicht


Buizen en fittingen: Gelaste en naadloze uitvoering.
Tubing en precisiebuis: Hoogwaardige DNV goedgekeurde precisie buis voor instrumentatie en hydrauliek toepassingen.
Flenzen: Naast standaard uitvoeringen ook hogedrukklassen uit voorraad.
Normeringen: ASTM- of EN/DIN aangevuld met de goedkeuring van onafhankelijke keuringsinstanties
Kwaliteiten: 304L / 316L / 321H / 316Ti / 904L / 310S / DUPLEX UNS S31803/ S32750 / S32760 / 1.4307 / 1.4404 / 1.4541 / 1.4571 / 1.4462/ 1.4539/ 1.4845 / Nikkellegeringen.
Afmetingen: 4 mm tot en met 80″ (2032 mm).

Afnemers van Arcus


De materialen van Arcus worden toegepast in tal van technische installaties. Tot de afnemers van Arcus behoren bijvoorbeeld de:
- olie- en gas verwerkende industrie
- chemische industrie
- voedingsmiddelenindustrie
- farmaceutische industrie
- bedrijven voor apparatenbouw
- offshore en scheepsbouw
- ingenieursbureaus
- installateurs en pipingcontractors
- las- en constructiebedrijven
- machinefabrieken.

De leveringen, adviezen en service hebben betrekking op zowel onderhoudswerk als nieuwbouwprojecten. Hieronder een aantal toepassingen waarin de materialen van Arcus verwerkt worden.

(Petro-) Chemische industrie:
- systemen voor behandeling van vloeistoffen
- systemen voor behandeling van gassen
- pijplijnsystemen.

Process equipment:
- warmtewisselaars
- waterleidingen
- drukvaten
- heaters / boilers
- industriële mixers
- skids.

Scheepsbouw:
- chemtankers
- FLNG ‘s (Floating Liquefied Natural Gas)
- FPSO’s (Floating Production Storage and Offloading).

Offshore:
- offshore platformen
- floating units
- subsea production units.

Voedingsmiddelenindustrie:
- Pijpleidingensystemen en apparaten voor de foodindustrie, voorzien van roestvaststalen buizen, klepafsluiters, vlinderkleppen, kogelafsluiters, bochten, t-stukken, filters, kijkglazen, clamps, flenzen, mangaten en specials.
Sosta langsnaad gelaste buizen
Arcus levert producten van vooraanstaande, internationale producenten van roestvast staal. Sosta is één van die topproducenten. Onderdeel zijnde van de Arcus-groep is het een toonaangevende Europese producent van gelaste, roestvaststalen buizen uit band en uit plaat.
De buizen worden geproduceerd vanaf diameter 60 tot en met 2.200 mm en met wanddikten tot 40 mm.
De scope van Sosta bestaat uit gelaste austenitische, duplex, super duplex, hittebestendige en nikkellegeringen buizen volgens onder andere:
- ASTM A312;
- ASTM A358, klasse 1,2,3,4,5;
- ASTM A790;
- ASTM A928, klasse 1,2,3,4,5;
- API5LC;
- ASTM B775; en:
- EN10217-7 TC1/2.

Voor technisch ingewikkelde vraagstukken staan laboranten en metallurgen klaar met hun specialistische vakkennis. De inspecties door onafhankelijke keuringsinstanties en het eigen laboratorium van Sosta dragen bij tot een constante kwaliteitsbeheersing.

Export


Waar ook de vraag is, Arcus levert haar buizen, flenzen en fittingen nationaal en internationaal. Via eigen distributiecentra in Nederland, België en Duitsland wordt geleverd naar vrijwel alle landen van de wereld. De expeditieafdeling vervoert de materialen over de weg, per schip of indien nodig middels luchtvracht. Alle producten, die Arcus exporteert, zijn uiteraard voorzien van degelijke exportverpakkingen.

www.arcus.nl


Ontdek op www.arcus.nl het uitgebreide (RVS-) assortiment, de gestroomlijnde logistiek en de vakkundige adviezen. Of neem contact op met het enthousiaste team van Arcus. Ze staan voor u klaar.

Arcus Nederland B.V.

Nijverheidstraat 4
3316 AP Dordrecht
The Netherlands
T +31 (0)78 6483648
F +31 (0)78 6483600
E sales@arcus.nl
W www.arcus.nl


 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht