Go to top

ESEF Maakindustrie en TechniShow

ESEF Maakindustrie is het grootste en belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. OEM bedrijven, productontwikkelaars en inkopers kunnen hier terecht voor nieuwe materialen, componenten, toepassingen, productinnovaties en flexibele oplossingen waarmee hun vraagstukken rondom inkoop en productie worden beantwoord.

ESEF Maakindustrie is ingedeeld in verschillende pleinen en paviljoenen. Vanuit de centrale corridor worden bezoekers doorverwezen naar de betreffende informatieplaats, zodat ze gemakkelijk de juiste oplossingen kunnen vinden. Hieronder een greep uit de diverse pleinen en paviljoenen.

Het Kunststofplein


Tijdens ESEF Maakindustrie kun je een complete kunststofketen zien. Daartoe wordt een speciaal Kunststofplein ingericht waar meerdere bewerkingstechnieken zichtbaar zijn en meer wordt verteld over de mogelijkheden en noodzaak van circulair produceren. Deze supply chain maakt op een oppervlakte van ongeveer 100 m² duidelijk wat het thema circulariteit inhoudt en wat het belang ervan is. Niet alleen in de werkende keten, maar ook via informatiebijeenkomsten in het theater.
Meer info op: maakindustrie.nl/kunststofplein

Ketenintegratie


De metaalmarkt is nog steeds een vrij conventionele waar nog altijd veel papier rond gaat en data vaak nog met de hand wordt ingevoerd en uitgewisseld. Dat kan een heel stuk efficiënter. De tijdwinst na automatisering en de aanzienlijke foutreductie zijn belangrijkrijke winstpunten in een competitieve markt.

Tijdens ESEF Maakindustrie 2020 laat ERP softwareontwikkelaar MKG via hun bedrijf Supplydrive zien dat digitalisering en integratie van de toeleverketen, de toekomst voor de sector zijn.
Meer informatie op: maakindustrie.nl/ketenintegratie

Snel en hoogwaardig 3D-Printen


In een unieke samenwerking met Parts on Demand wordt tijdens ESEF Maakindustrie duidelijk dat 3D-printen meer dan alleen geschikt is voor prototypes. Je kunt er ook heel goed (seriematig) mee produceren.
Het Utrechtse Parts on Demand bestaat al 30 jaar. De 3D-printtechniek is dan ook niet zo heel nieuw. Wat wel nieuw is is de industriële benadering. Het maken van mallen, matrijzen of het schrijven van code bij frezen en draaien sla je over. Je gaat direct van computer, via 3D-printer naar eindproduct.
Om te laten zien hoe toegankelijk de techniek is, biedt Parts on Demand de mogelijkheid om jouw prototype op de stand in te lezen en te printen, terwijl jij met een kop koffie in de hand toekijkt.
Meer info op: maakindustrie.nl/pod-3d-print 

Het Aluminium Paviljoen


Het Aluminium Paviljoen is en samenwerking tussen vier specialistische bedrijven die zich met bewerking van aluminium in de maakindustrie bezighouden:
- Alumeco uit Oss
- VOVU Metaalbewerking uit Uden
- Van den Akker Fluidservice uit Barneveld en
- KO-AR High Tech Surface Treatment uit Stompetoren
Met elk een eigen specialisme laten zij de kracht van hun samenwerking zien.
In de volgende ALURVS vind je daarover een uitgebreid artikel over het Aluminium Paviljoen tijdens ESEF Maakindustrie 2020.

Openingstijden


ESEF Maakindustrie 2020 wordt georganiseerd in Jaarbeurs in Utrecht.
Dinsdag 17 maart 2020             10.00 – 17.30 maart 2020
Woensdag 18 maart 2020         10.00 – 17.30 maart 2020
Donderdag 19 maart 2020        10.00 – 17.30 maart 2020
Vrijdag 20 maart 2020               10.00 – 17.30 maart 2020

ESEF Maakindustrie deelnemers


Met bijna 300 deelnemers en tientallen kennissessies en belevingen blijft ESEF Maakindustrie het evenement dat de totale maakindustrie bij elkaar brengt.
Meer info op: maakindustrie.nl/deelnemers

Gelijktijdig met TechniShow 2020


Ben je op zoek naar praktisch antwoord op jouw toelever- en engineeringsvraagstukken? Of wil je de volgende stap zetten in productoptimalisatie? Kom dan van 17 – 20 maart 2020 naar de Jaarbeurs in Utrecht. Gelijktijdig met ESEF Maakindustrie vindt TechniShow plaats, de perfecte combinatie van ‘Make & Buy’ oplossingen. Hier vind je het antwoord of je zelf moet produceren of uitbesteden.

Redenen om langs te komen:


• Je bent in één keer op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de maakindustrie;
• Je krijgt handvatten aangereikt om de synergie tussen techniek, processen en mensen vorm te geven in je organisatie;
• Je komt meer te weten over de actuele thema’s dankzij circa 425 exposanten op TechniShow en ruim 260 exposanten op ESEF Maakindustrie en veel activiteiten en sessies;
• Je woont inspirerende praktijkcases en best practices van organisaties bij;
• Jij en je collega’s gaan naar huis met inspiratie en antwoorden op je vraagstukken.

Aanmelden voor een bezoek aan ESEF Maakindustrie via maakindustrie.nl/registreren
 

 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht