Go to top

Exponentiële groei bij The Metalfinish Group

De Metalfinish Group maakt de laatste jaren een exponentiële groei door en ze zijn allesbehalve van plan dit een halt toe te roepen. In tegendeel, middels een recente verbouwing en grote investeringen in nieuwe machines en de juiste vakmensen zetten ze hoog in.

“We willen continue doorontwikkelen en dit gaat hand in hand met groei. We investeren in nieuwe en betere machines, hebben een netwerk opgebouwd waardoor we de beste vakmensen in huis kunnen halen en dit tezamen zorgt voor zowel een kwantiteits- als kwaliteitsimpuls. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze positie in de markt te verstevigen”, aldus algemeen directeur Jan Roos.

De groei in capactiteit is onder meer zichtbaar binnen de Eurofinish afdeling (handmatig slijpen en polijsten). Hier hebben ze maar liefst acht nieuwe vakmensen aangetrokken. Binnen het Metalfinish departement (machinaal inwendig en uitwendig slijpen en polijsten van buizen) zijn machines ontwikkeld en aangeschaft. Een uniek procedé is het inwendig buizen slijpen waarbij ze over de volledige lengte van de buis constante kwaliteit garanderen, te onderbouwen middels video en/of meetrapportages. Buizen kunnen inwendig tot een lengte van 14,5 meter op elke gewenste ruwheid kunnen worden geslepen en gepolijst.
 

- Inwendig slijpen van buizen tot 6000 mm - min. diameter 16 mm
- Inwendig slijpen buizen 6000-14500 mm - min. diameter 89 mm

 

H2OFinish (natstralen) omhelst een milieuvriendelijke oppervlaktebewerking welke een minimale vuilaanhechting (SRI) waarborgt, spanningscorrosie neemt af wat hand in hand gaat met het verhogen van de corrosiebestendigheid van het materiaal. Visueel verkrijgt men met deze bewerking een gladde finish (satijn glans).

Ze onderscheiden zich door hun zeer grote cabine (10 x 12 meter met verschuifbare deuren), waardoor grote objecten geen enkel probleem vormen. “Neem het risico of verlies de kans. Wij gaan volle kracht vooruit en zoeken aldoor klanten met diezelfde filosofie”, aldus het management. De doorloopsnelheid is bij de Metalfinish Group door deze filosofie maar liefst verdrievoudigd. Ze kunnen zeer snel schakelen en draaien indien nodig dag en nacht, oftewel 24/7, wat op zijn zachtst gezegd een unique selling point vormt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met The Metalfinish Group! 

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht