Go to top

Online cursus gebruik van roestvast staal (RVS) in zwembaden

www.Leama.nl (LEArning MAterials), de website met online e-trainingen op het gebied van materialen en metalen, heeft een online cursus ontwikkeld voor het gebruik van RVS in zwembaden. Deze cursus zal medio maart operationeel zijn. Onlangs nog is er een zwembad gesloten omdat ze dit niet op orde hadden. Het gevolg was een schade post van € 2,3 miljoen wegens toepassing van RVS bouten in de hoofddraag- en dakconstructie van het gebouw. Uit een onderzoek van Arcadis voor de Tweede Kamer der Staten Generaal blijkt, dat bij 80% van de zwembaden nog steeds gevaarlijk roestvast staal (RVS) aanwezig is.

Deze onlinecursus heeft als doel je bewust te laten worden van de gevaren van het gebruik van roestvast staal (met name in ophangsystemen) en daarmee ongelukken te voorkomen (Reeshof – november 2011). Zodoende kan er veel geld worden bespaard voor de zwembaden. Uit de cursus zal blijken waarom onder andere verzinkt staal veilig voor dit probleem is en onderbouwen we tijdens de cursus welk roestvast staal wel kan worden toegepast en op welke plaatsen.

De cursus bestaat uit 2 modules van ca. 50 minuten per module. De cursus bevat theorie en verhalen op locatie. Tijdens de cursus worden online examenvragen gesteld en na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers een certificaat op naam waaruit blijkt dat ze competent zijn de inspectie zelf uit te voeren. Buiten de enorme kostenbesparing is de veiligheid van uw badgasten het allerbelangrijkste!

Voor contact en meer inlichtingen: info@leama.nl of bel 071 5314511

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht