Go to top

Hoekman breidt uit met 6 x 2m 8kW fiber laser

Een week vol hoogtepunten voor Hoekman Roestvaststaal! In de ESEF-beursweek is namelijk de knoop doorgehakt voor de aanschaf van een nieuwe grootformaat lasersnijmachine. De drang naar technologische vooruitgang, in combinatie met het maximaal kunnen bedienen van onze klanten, heeft ons laten kiezen voor een 8kW fiberlasersnijder; de Phoenix FL 6020 van LVD.

De eigenschappen van de lasersnijmachine:

- 8 kW laserbron
- Maximale plaatgrootte van 6000mm x 2000mm
- Snijden van uiteenlopende materiaalsoorten en diktes
- Hoge snelheid

Open profielen met lengte

Hiermee vergroot Hoekman niet alleen de capaciteit van het lasersnijden, maar ook het dienstenpakket. De snijmachine kan namelijk plaatafmetingen van 6m x 2m verwerken. Vorig jaar werden er twee LVD kantbanken geplaatst in een tandemopstelling. Gezamenlijk kunnen de kantbanken een totale lengte van 7m zetten, maar doordat de aanvoer van plaatwerk vanuit de lasersnijmachines momenteel tot een maximale lengte van 3m gaat, wordt deze mogelijkheid nog niet optimaal benut. De komst van de nieuwe lasersnijmachine brengt hier verandering in.

Het past volledig in de gedachte om ook profielen op lengte te kunnen buigen voor onze klanten. Door constructies op te bouwen uit open plaatwerkprofielen kan er veel winst worden behaald, zowel in doorlooptijd, materiaal als in het aantal bewerkingen. Bij toepassing in de voedingsmiddelenindustrie levert het ook nog eens een groot hygi├źnevoordeel op.

Automatisering

De nieuwe lasersnijmachine wordt uitgerust met automatisering, waardoor het mogelijk is om onbemand te beladen en te snijden. Terwijl de ene wisseltafel wordt geladen, kan er op de andere materiaal worden gesneden.

Wanneer verwacht?

Als alles volgens plan verloopt zal de machine na de bouwvak, uiterlijk eind 2018 operationeel zijn.

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht