Go to top

Nieuw: Nederlands Vlaams Corrosie Platform

Ko Buijs (Innomet) en Jan Heselmans (IronHaven) hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een nieuw Corrosiecentrum. We hebben de volgende naam gekozen: “Nederlands Vlaams Corrosie Platform” NVCP. Sinds dat het Nederlands Corrosiecentrum ophield te bestaan in 2006 hebben we gemerkt dat er een enorme behoefte is aan een alternatief hiervan. Ons idee is om de formule te volgen van NACE International, maar dan in de Nederlandse taal. Het succes wordt met name bepaald door de actieve rol van bedrijven die iets te maken hebben met corrosie(bestrijding).


Wij verwachten dat de leden van ons platform content leveren in de vorm van publicaties welke verzameld gaan worden in een database. We denken hierbij aan een enorm aantal van bedrijven. Zoals: coatingbedrijven, bedrijven actief in waterbehandeling of kathodische bescherming, ingenieursbureaus, bedrijven actief in ‘asset integrity management’ voor pijpleidingen, offshore windmolens, olie en gas, bedrijven actief in CRA’s (corrosion resistant alloys zoals RVS, titanium, e.d.), bedrijven actief in MIC en microbiologie enzovoort. Het idee van de NVCP is om individuele leden te werven, maar ook bedrijven kunnen bedrijfslid worden. Voor de bedrijfsleden willen wij een platform bieden voor het aanleveren van content op de website, voor congressen, enzovoort.

Voor wat betreft de individuele leden denken wij aan wetenschappers, technici en andere geïnteresseerden
van universiteiten, van technisch wetenschappelijke instituten en van bedrijven. Iedereen kan lid worden en dat geldt ook voor het bedrijfslidmaatschap. Het plan is dat de (bedrijfs)leden content aanleveren voor de website en dat we één keer per jaar een corrosie congres organiseren. Daarnaast willen we per (bedrijfs) activiteit seminars organiseren. Er lopen nu onderhandelingen met ALURVS waarbij zij het platform gaan bieden.

Het voordeel hiervan is dat ze al veel corrosie gerelateerde content op de website hebben staan, waardoor we een vliegende start kunnen maken. ALURVS.nl ontvangt al jaarlijks ruim 250.000 bezoekers. Ook zijn al veel bedrijven in de corrosie(bestrijding) actief op de website van ALURVS. Met name voor wat betreft RVS is er immers een grote overlap tussen RVS en corrosie(bestrijding). Hierbij roep ik eenieder die geïnteresseerd is op om te reageren naar j.heselmans@ironhaven.nl.


Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht