Go to top

De Wielen 7

8502TK Joure

(+31) (0)513-413 430

info@metalfinishgroup.com

https://www.metalfinishgroup.com

Metalfinish Group

De Metalfinish Group heeft zich de afgelopen 35 jaar, zowel nationaal als internationaal, ontwikkelt tot specialist op het gebied van oppervlaktebewerking. De organisatie bestaat uit drie ambitieuze afdelingen met allen expertise op een specifiek gebied:

Eurofinish, Metalfinish & H2Ofinish. Gezamenlijk vormen ze de Metalfinish Group welke een totaalpakket aan oplossingen biedt wanneer het gaat om oppervlakte bewerking van hoge kwaliteit voor roestvast staal, aluminium, duplex, titaan, messing, etc.

Metalfinish | Mechanical grinders and polishers

Machinaal slijpen en polijsten van: platen, buizen (in- en uitwendig), tanks, strips, bodems en hoekprofielen. Alle producten kunnen bewerkt worden met gewenste korrelgrofte, ruwheidswaarde, geborsteld in lijn of richtingloos, hoogglans gepolijst tot mirror 8 inclusief foliën. We kennen geen beperkingen qua afmeting en dikte. De platen kunnen worden bewerkt tot glans geborsteld of hoogglans polijst.

Uniek is de bij Metalfinish in eigen beheer ontwikkelde buizenslijpmachine waarmee wij buizen inwendig tot een lengte van 14,5 meter op elke gewenste ruwheid kunnen slijpen en polijsten.
Het slijpen en polijsten van specifieke materialen en het werken op locatie (bijvoorbeeld bodems slijpen) behoren tot onze mogelijkheden.
Lees verder..

Eurofinish | Worldwide polishers

Handmatig slijpen en polijsten van complexe objecten. Werkzaamheden worden zowel in onze werkplaats als op locatie (wereldwijd) uitgevoerd voor klanten binnen alle branches. Onze medewerkers zijn in staat om uiteenlopende eindproducten op de gewenste wijze te bewerken. Naast RVS bewerken we ook andere materiaalsoorten zoals aluminium, koper, messing, (super)duplex, etc. Tijdens het slijpen en polijsten op locatie streven wij er naar om uw eigen bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk te verstoren.
Lees verder..

H2Ofinish | The green way of metal treatment

H2Ofinish is een milieuvriendelijke oppervlaktebewerking welke er voor zorgt dat het roestvast staal een SRI (Soil Retention Index) krijgt van 0,010. De Soil Retention Index (SRI) waarde blijkt bij natstralen het meest gunstigst te zijn in vergelijking met alle andere oppervlaktecondities. Dit betreft de waarde van de hoeveelheid verontreinigingen die achterblijven op een oppervlak nadat een reiniging heeft plaatsgevonden. Producten die zijn behandeld met
H2O finish zijn bestand tegen dagelijkse reiniging en desinfectie binnen de farmaceutische, drank- en voedingssector. Deze techniek kan echter ook gebruikt worden in andere industrieën: de automotive industrie, architectonische objecten, zwembaden en de medische industrie.

De voordelen op een rijtje:

1. Minimale vuilaanhechting
2. Een gladde finish (satijn glans)
3. Optimaal schoon te houden
4. Milieuvriendelijk
Lees verder..

Polinox Protect

Een techniek die we aanbieden als extra service om de corrosiebestendigheid substantieel te verhogen van ieder roestvast stalen product. Door gebruik te maken van een mengsel van organische zuren worden de ijzer ionen uit de toplaag van de oxidehuid gehaald. Autofabrikant Rolls Royce heeft autotypen ontwikkeld met een motorkap van AISI304 die met Polinox Protect zijn behandeld.

Na vier jaar van beproeven in corrosieve omstandigheden zoals in tropische maritieme milieus tot aan winterse omstandigheden met veel wegenzout bleek dit roestvast staaltype zowel aan de buiten- als binnenkant goed te voldoen.

De effecten op een rijtje:

1. Verhoogt de corrosieweerstand aanzienlijk
2. Meer weerstand tegen het optreden van temperatuurkleuren tijdens het lassen
3. Verwijderen van roest, verontreinigingen en corrosieproducten
4. Herstel van de corrosieweerstand van lasnaden en gebieden die aan hitte blootgesteld zijn
5. Het oppervlak in optimale staat behouden
6. Herstel van mechanisch beschadigde gebieden

Deze techniek kan toegepast worden binnen elk afdeling van de Metalfinish Group, maar ook op locatie wereldwijd. Met Polinox Protect tillen we de kwaliteitswaarborging naar een nog hoger niveau.

Waarom met ons samenwerken?

Wij geloven in voortdurende kwaliteitsverbetering, zonder onze vaste en nuchtere Friese mentaliteit te verliezen. Bekend om onze flexibiliteit, nemen we bijna elke complexe opdracht aan, en wanneer nodig ontwikkelen we nieuwe processen om onze service verder uit te breiden.

Wij werken voor klanten in de volgende branches:

- Superjacht / luxe jacht bouw
- Tank- en apparatenbouw
- Voedingsindustrie
- Farmaceutische industrie
- Chemische industrie
- Architectuur
- Kunstobjecten

Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op:
(+31) (0)513-413 430 of  info@metalfinishgroup.com 

            

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht