Go to top

Bloemendalerweg 44-46

1382 KC Weesp

T: +31 (0)88 – 20 55 300

F: +31 (0)88 – 20 55 301

info@multinal.com

http://www.multinal.com

Multinal Group

Multinal Group beschikt over de juiste expertise om roestvast staal plaatwerk, kokers, leidingwerk, montagedelen, roosters, frames, buizen en behuizingen effectief te beitsen en passiveren. Met onze jarenlange beitservaring in onze beitserijen in:

Amsterdam
Alphen aan den Rijn 
Coevorden  
Hoogezand 
Vlaardingen

weten wij wat er komt kijken bij een deskundige beitsbehandeling.
 

Maar ook voor het effectief beitsen van leidingsystemen, installaties, productie-units, machines, ketels, warmtewisselaars, koeltorens, tanks en andere productieonderdelen bij u op locatie bent u bij ons aan het juiste adres.

Waarom beitsen en passiveren?

Aan het oppervlak van het RVS ontstaat via natuurlijke weg een chroomoxidelaag die het materiaal zijn bescherming geeft. Door de diverse mechanische bewerkingen zoals: zagen, knippen, zetten, frezen en lassen wordt deze chroomoxidelaag beschadigd. Door deze bewerkingen is er een risico aanwezig dat er “ijzerinsluitsel”  plaatsvindt. Hierdoor kan RVS op den duur gaan roesten.

Door bewerkt RVS te beitsen in een oplossing van bijv. salpeterzuur met waterstoffluoride worden  carbides, ijzerdeeltjes,  maar ook  gloei-, wals-, smeed- en giethuid  van/uit het oppervlak verwijderd. Na de beitsbehandeling worden de delen goed na gespoeld en kan de chroomoxidelaag (de passivering) zich weer op natuurlijke weg vormen. De vorming van deze natuurlijke passivering kan 24 – 48 uur duren. Bij sommige specificaties of klanteisen wordt een extra passiveerbewerking gevraagd. Door de delen een bepaalde tijd in bijv. een salpeterzuur oplossing te dompelen en ook weer goed na te spoelen wordt deze passiveerlaag al na 30 minuten gevormd.

De toegevoegde waarde van beitsspecialist Multinal Group:

Beitsen in speciaal uitgebalanceerde dompelbaden; 

Sproeibeitsen voor objecten die niet gedompeld kunnen worden of deels) een speciale behandeling vragen; 

Beitsen van o.a. leidingsystemen of zeer grote objecten op locatie;

Zelf beitsen van RVS met niet-toxische beitspasta of sproeibeits; 

Verwerken van beits afval- en spoelwater;  

_ Beitsprocedure welke voldoet aan ASTM A380 normering.

_ Volgens uw klantnorm behandelen of het opstellen van specifieke  beitsprocedure voor uw klant. 

Tips voor dompel en sproeibeitsen van o.a. RVS

Elektrolytisch polijsten van RVS

Behalve beitsen en passiveren van o.a. RVS behoort het vakkundig elektrolytisch polijsten van roestvast staal tot onze dienstverlening. Het elektrolytisch polijsten van RVS wordt om verschillende redenen toegepast.

Glans en het elektrolytisch polijsten van RVS
Met elektrolytisch polijsten kunt u het oppervlak meer glans geven. Met deze behandeling wordt het uiterlijk/ de uitstraling van het materiaal versterkt. Krasjes of andere oneffenheden komen met elektrolytisch polijsten in het glanzende oppervlak meer naar voren. RVS elektrolytisch polijsten is niet te vergelijken met mechanisch polijsten. Bij het mechanisch polijsten worden bijv. ook krasjes door de “versmerende werking” verwijderd.

Reinigen van oppervlak en RVS elektrolytisch polijsten

Om het RVS oppervlak te reinigen. Bij het elektrolytisch polijsten worden afhankelijk van de stroominstelling en behandeltijd enkele tot enkele tientallen µm materiaal van het oppervlak “afgenomen”, waarbij gelijktijdig de verontreinigingen worden verwijderd.  Tevens wordt daarbij het ijzer uit het oppervlak deels verwijderd, waardoor er een “edeler” oppervlak ontstaat.

Gladder oppervlak en RVS

Met de behandeling elektrolytisch polijsten wordt een RVS oppervlak gladder. Het voordeel hiervan is dat het oppervlak eenvoudiger te reinigen is, minder makkelijk “vuil” aantrekt en daardoor langer schoon blijft. Dit is bijvoorbeeld een reden waardoor veel RVS delen in de o.a. in de farmaceutische, zuivel- en halfgeleider industrie elektrolytisch worden gepolijst.  Voor het bepalen van de ruwheid blijft de mechanische bewerking het belangrijkste. Met het elektrolytisch polijsten kan Multinal Group bijvoorbeeld de RA waarden met een paar tiende ( 0,1 – 0,4 µm) verlagen.

Elektrolytisch polijstprocedé 

Zoals de naam al doet vermoeden kent het elektrolytisch polijstprocedé  een beperkte “dieptewerking”.  Voor elektrolytisch polijsten is relatief gezien veel stroom voor nodig in verhouding tot bijvoorbeeld verzinken. Om de bewerking dan ook goed te kunnen doen, is het afstemmen van de contactpunten op het materiaal zeer belangrijk. Wanneer de wens er is om dieper gelegen oppervlakten elektrolytisch te polijsten, dan wordt gebruik gemaakt van een speciale hulpkathode, zodat bijvoorbeeld ook de binnenzijde van een trechter behandeld kan worden.

Wilt u een optimaal eindresultaat? Lees dan onze tips of neem contact met ons op.
Multinal Group heeft de mogelijkheden, u de keus.!

 Voor meer informatie: www.multinal.com

Direct een offerte aanvragen: 
 

 Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht