Go to top

Planetenweg 5

2132 HN Hoofddorp

+31-85-2733501

info@corrosieplatform.org

Nederlands Vlaams Corrosie Platform (NVCP)

Corrosie is het allerbelangrijkste fenomeen in de metaal industrie. Corrosieproblemen nemen alleen maar toe. Om aan de enorme behoefte van informatie en kennisoverdracht te voldoen hebben wij besloten een nieuwe vereniging op dit gebied op te richten. Dit wordt het Nederlands Vlaams Corrosie Platform. Het doel van deze vereniging is kennisoverdracht m.b.t. corrosie, corrosiebestrijding en materialen. Daarnaast is het doel het netwerken onder de leden en daarbuiten.

De vereniging zal haar doel bereiken door het aanbieden van content op de website en in bladen, door het publiceren van artikelen over dit onderwerp, door het adviseren aan de leden en daarbuiten, door het organiseren van congressen en beurzen en door leden aan elkaar te koppelen om zo een hoger kennis niveau te bereiken en hopelijk veel leed te voorkomen.

Ook zullen de Vlaamse corrosie specialisten en instituties hierbij betrokken worden. De markt voor corrosie en materialen is heel breed. Het NVCP gaat zich richten op corrosiespecialisten, coatingbedrijven, CRA's (corrosion resistant alloys), kathodische bescherming en alles wat verder te maken heeft met corrosie en corrosiebestrijding. Netwerken, kennis delen, elkaar op de hoogte houden, adviseren zijn de kerndoelen van de vereniging. 

Wie zijn wij? 
 

Het NCVP is een initiatief van: Ko Buijs, Jan Heselmans en ALURVS.nl 

Ko Buijs heeft Metaalkunde gestudeerd en heeft zich daarna gespecialiseerd in hoogwaardige metalen, niet alleen wat betreft de metaalkundige aspecten, maar ook wat betreft de toepassingsgebieden, mogelijkheden/onmogelijkheden ten aanzien van de gekozen legering. Zijn kennis heeft hij onder meer kunnen gebruiken bij zijn werkzaamheden voor een Amerikaans Hi-Tech bedrijf waar hoogwaardige nikkellegeringen voor onder andere vliegtuigturbines en chemische installaties worden gemaakt en voor een Amerikaanse producent van titaan. Thans zet hij zijn expertise en ervaring in voor zijn eigen bedrijf met de naam Innomet b.v. Dit is een metaalkundig adviesbureau.Ko Buijs heeft door de jaren heen ruim 200 publicaties en enkele leerboeken op zijn naam staan. Ko heeft de E-cursus Roestvast Staal ontwikkeld.

Jan Heselmans is als materiaalkundige in 1985 begonnen bij MCE (Metal and Corrosion Engineering) in Leiden. In 1991 heeft hij een eigen bedrijf opgericht dat nu nog steeds actief is onder de naam Ironhaven BV. Ironhaven BV is jarenlang lid geweest van het Nederlands Corrosie Centrum NCC. Ironhaven BV houdt zich bezig met corrosie engineering, kathodische bescherming en corrosie monitoring. Jan Heselmans heeft tientallen publicaties op zijn naam staan, waaronder 5 NACE Papers. Jan is 17 jaar docent corrosie geweest bij Inspectie en Keuring niveau 3 en Las Praktijk Ingenieur bij de Hogeschool Utrecht en heeft de E-cursus Staal en Gietijzer ontwikkeld.

ALURVS.nl is als kennispartner nauw betrokken bij het NVCP. ALURVS.nl is met ruim een kwart miljoen unieke bezoekers per jaar dé portal voor de Aluminium en Roestvast Staal branche! 10x per jaar verschijnt Magazine ALURVS zowel in print als digitaal met achtergrondverhalen, innovaties, techniek en "need to know" artikelen.   
 

Lidmaatschap

Het NVCP richt zich op kennisoverdracht en netwerken. Hiervoor kunt u als lid gebruik maken van de kennisbank met daarin opgenomen honderden technische Nederlandstalige en Engelstalige artikelen. Daarnaast heeft het NVCP het doel om om minstens 1x per jaar (deel) congressen te organiseren. Tal van verschillende onderwerpen komen aan bod zoals 'corrosie in de aardwarmte' of 'kathodische bescherming van pijpleidingen'.
Een lidmaatschap kost € 95,= (excl. BTW) per jaar. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@corrosieplatform.nl onder vermelding van: "lidmaatschap NVCP"

Leden van het NVCP krijgen een gratis account op de kennisbank van ALURVS.nl zodat alle gepubliceerde artikelen voor hen toegankelijk zijn!

Bedrijfslid worden? U kunt als bedrijf ook lid worden van het NVCP. Een bedrijfslidmaatschap kost € 2.990,= (excl. BTW) per jaar. In het lidmaatschap is opgenomen:

Bedrijfspagina op ALURVS.nl, gedurende een aaneengesloten periode van 12 maanden
3/1 pagina redactioneel artikel in de jaarlijkse NVCP special van Magazine ALURVS 
Gratis toegang tot de congressen van het NVCP (maximaal 5 personen).


U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@alurvs.nl onder vermelding van:  "Aanmelden bedrijfslidmaatschap NVCP"

Agenda: KLIK HIER

Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht