Go to top

Kattestaart 19

3355 PP Papendrecht

Tel: +31 78 6410333

Fax: +31 78 6411385

info@witte-stainless.nl

http://www.witte-stainless.nl

Jürgen Witte Stainless B.V.

Complete voorraad

Jürgen Witte Stainless B.V. bestaat uit een enthousiast en gemotiveerd team van vijf personen. Zij worden gesteund door de zeer uitgebreide voorraad, die bij WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS GmbH in Rastede ligt. Met een terrein van 30.000 m² biedt WITTE plaats aan een grote variëteit buizen, fittingen en flenzen in maar liefst zes verschillende materiaalkwaliteiten. Daarnaast, - en dat is zeker bijzonder -, ook nog in zowel DIN- als ASME/ASTM-maatvoeringen, alsmede diverse maten in zowel naadloos als gelast, wat uniek genoemd mag worden. Voor elke toepassing een oplossing. Sterk is men in het aanleveren van complete pijpsystemen, want de voorraad blijft permanent op peil.

De mensen in het magazijn in Rastede worden daarbij rechtstreeks door Jürgen Witte Stainless aangestuurd om de producten direct gereed te maken voor verzending. Vervoer vanuit Duitsland is geen probleem, de focus: binnen 24 uur bij de klant. Het magazijn ligt centraal, want internationale havens zijn binnen handbereik.

Kortom, Jürgen Witte Stainless B.V. is heel flexibel en speelt in op elke behoefte van de klant, van nieuwbouw tot onderhoud en revisie en kent daarbij geen minimum bestelhoeveelheden.


Een grote variëteit buizen, fittingen en flenzen is leverbaar in maar liefst vijf tot zes verschillende materiaalkwaliteiten. Maar ook in zowel DIN- als ASME/ASTM-maatvoeringen. Daarmee zorgt Jürgen Witte Stainless voor de beste materiaalkeuze en technische oplossing voor haar klanten.


254SMO De nieuwe investering in 2018 is 254SMO buizen, fittingen en flenzen

Deze kwaliteit behoort tot de groep van de Super Austenieten en is een hooggelegeerd austenitisch roestvast staal, dat is ontwikkeld voor gebruik in o.a zeewater en andere agressieve, chloorhoudende media.
Een verhoogd molybdeengehalte en de toevoeging van stikstof zorgen voor een uitstekende weerstand tegen putcorrosie en spleetcorrosie (PREN = ≥42,0).

Het speciale materiaal 254SMO heeft een hogere sterkte dan conventioneel austenitisch roestvast staal en het is ook gemakkelijk te lassen. De hoge weerstand tegen algemene corrosie, zure oplossingen en spanningscorrosie maken het ideaal voor gebruik in de chemische, petrochemische, pulp- en papierindustrie, evenals watersystemen, rookgassystemen en scheepsbouw / offshore-toepassingen.

Online Shop

Jürgen Witte Stainless B.V. biedt, zonder het persoonlijke contact te verliezen, haar relaties de mogelijkheid om 24 uur per dag online bestellingen te doen. Na aanmelding en een akkoord kunnen via www.witte-shop.com buizen, fittingen en flenzen worden besteld in de materiaalsoorten 316/316L, 321/321H en 316 Ti.

Extra service

WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS GmbH beschikt over een eigen draaierij. Een ruime voorraad staf ligt hier op voorraad om 24/7 te kunnen draaien voor bijvoorbeeld een weldolet of een nippeltje. De zaagbanken in het eigen magazijn stellen hen in staat om de buizen op de gewenste lengte te zagen. Internationale geaccepteerde certificaten zoals PED, ISO-9001, alsmede overstempelbevoegdheden van onafhankelijke keuringsinstanties zijn in hun bezit. In samenwerking met laboratorium kan er snel aanvullend gekeurd worden, eventueel onder toezicht van een onafhankelijke keuringsinstantie, welke twee keer per week aanwezig is.

Jürgen Witte Stainless B.V. beschikt over een rekenprogramma voor sterkteberekeningen waardoor het kan voldoen aan diverse vereiste designcriteria, welke vaak door onafhankelijke instanties vereist zijn.


Share this

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht