Go to top

E Cursus Roestvast Staal

U kunt op Leama.nl een E- Cursus Roestvast Staal volgen. Deze online training ontwikkeld door Ko Buijs en ALURVS.nl bestaat uit 8 modules van elk ca. 50 minuten.

Leama.nl Promo

De volgende modules zijn te volgen:

RVS Module 1 - Basisbegrippen  (klik hier om aan te bestellen € 99,=)

In de eerste module 'basisbegrippen' maakt u kennis met het bijzondere metaal roestvast staal. U krijgt een juist begrip hoe de stap wordt gemaakt van gewoon staal naar roestvast staal. Ook leert u wat het 'geheim' is dat dit metaal in principe niet meer hoeft te roesten. Bovendien krijgt u te zien dat er ook beperkingen zijn en dat roestvast staal door verkeerd gebruik wel degelijk kan roesten c.q. corroderen.

RVS Module 2 - Karakteristieken (klik hier om aan te bestellen € 99,=)

In module 2 vertellen we over de specifieke karakteristieken van roestvast staal. Zo komt uitvoerig aan de orde wat er aan ten grondslag ligt of een roestvast staal ferritisch of austenitisch van aard c.q. structuur is. Bovendien krijgt u inzicht wat de kenmerkende verschillen zijn tussen ferriet en austeniet alsmede wat de afwegingen zijn om een bepaald type toe te passen. Ook gaat u leren waarvoor al die legeringselementen in roestvast staal nu eigenlijk voor dienen.

RVS Module 3 - Soorten Roestvast Staal (klik hier om te bestellen € 99,=) 

In module 3 onthullen we de geheimen over de verschillende hoofdgroepen roestvast staal. Men kan hierbij denken aan martensitisch en ferritisch chroomstaal, austenitisch chroomnikkelstaal en de duplex soorten. Ook krijgt u relevante informatie over de verschillende typen roestvast staal die onder de genoemde hoofdgroepen vallen.

RVS Module 4 - Normen, beproevingen, etc.
 (klik hier om te bestellen € 99,=)

Module gaat over normeringen en beproevingen van roestvast staal. Wellicht niet de meest populaire onderwerpen maar zeker niet de onbelangrijkste. Materialen dienen immers aan bepaalde eisen te voldoen die in internationale normen zijn vastgelegd. Daarom wordt vooral ingegaan op Amerikaanse en Europese standaards. Ook moeten deze materialen beproefd worden of zij wel aan die eisen voldoen. Dat kan aan de hand van destructieve en non-destructieve testen

RVS Module 5 - Corrosie deel 1 (klik hier om te bestellen € 99,=)

In module 5 wordt u op de hoogte gesteld over de mogelijke aantasting c.q. corrosie van roestvast staal en het voorkomen daarvan. Corrosie is een ongewenste aantasting van een metaal ten gevolge van chemische reacties aan het metaaloppervlak door corrosieve componenten.

RVS Module 6 - Corrosie deel 2 (klik hier om te bestellen € 99,=)

Module 6 is een vervolg van module 5 en dat wil dan ook gelijk zeggen dat er over corrosie veel mee te delen valt. Aspecten zoals spleet- en besmettingscorrosie komen aan de orde en vooral die laatstgenoemde corrosievorm wordt veelal zwaar onderschat. Roestvast staal is een 'gevoelig' materiaal en is snel besmet door bijvoorbeeld staaldeeltjes of door contact met dit materiaal.

RVS Module 7 - Lassen van Roestvast Staal
(klik hier om te bestellen € 99,=)

Deze module gaat over lassen van roestvast staal. Eigenlijk is over lassen zoveel te zeggen dat er best een aparte cursus voor zou kunnen komen. Daarom houden we ons hier beperkt tot de meest elementaire zaken die relevant zijn om roestvast staal goed te kunnen lassen . Men hoort wel eens 'de beste las is geen las' en dat is op zekere hoogte waar, toch kan men er veel aan doen om een dusdanige lasverbinding te leggen die niet inferieur hoeft te zijn ten opzichte van het matrix c.q. moedermateriaal.

RVS Module 8 - Oppervlakte behandelingen (klik hier om te bestellen € 99,=)

Deze module gaat over de oppervlaktebehandelingen van roestvast staal. Zoals eerder is gesteld, hangt de kwaliteit en prestatie van roestvast staal voor een groot deel af van de conditie die de oxidehuid heeft. Deze huid dienen we daarom goed te onderhouden om lang plezier te hebben van het materiaal. Dit verklaart dan ook gelijk dat roestvast staal niet onderhoudsvrij is maar wel onderhoudsarm.

De modules zijn los aan te schaffen, indien u de gehele cursus aanschaft ontvangt u 1 module gratis. De cursus is opgenomen in de catalogus van OOM.  

U volgt de cursus gemakkelijk wanneer het u uitkomt. Video's, sheets en vragen geven u meer inzicht in het materiaal Roestvast Staal. U ontvangt na succesvolle afronding van de module een certificaat. Bent u een bedrijf en wilt u uw medewerkers scholen dan kunt u gemakkelijk credits aanschaffen aan uw medewerkers. We wensen u veel plezier met het volgen van de training.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium en Roestvast Staal branche.

Velden met een * zijn verplicht