ZeroCon®: de nieuwste generatie buisverbinding

Schwer Fittings biedt met haar nieuwe gepatenteerde rvs koppeling een compleet nieuw type verbinding aan: een nieuwe generatie van afdichtingstechnologie door paring van materialen van de afdichtingen gecombineerd met een flensverbinding. Met de vele voordelen kan de ZeroCon koppeling in verschillende branches worden toegepast. Alle afzonderlijke onderdelen worden in de eigen productiecentra van Schwer vervaardigd.

De koppeling bestaat uit een draadstuk, inlegdeel en een metalen dichtring. Alle onderdelen zijn uit RVS 316 en daardoor eenvoudig te reinigen en te steriliseren met (oververhitte) stoom. Daarom ook is deze koppeling wezenlijk bestendiger tegen agressieve invloeden van het medium en/of van de omgeving (bv zout water) tov koppelingen met een elastomeer afdichting.

Door de paring van de materialen van de verschillende onderdelen is het temperatuurbereik van de koppeling van -273°C tot + 450°C extreem breed te noemen.Voor hoog-zuivere toepassingen zijn alle aansluitstukken, dichtringen en op aanvraag ook de wartelmoeren, elektrolytisch gepolijst en met gezuiverd water gespoeld leverbaar. Zo kan de koppeling in cleanroom omstandigheden in combinatie met hoog zuivere media worden toegepast.

De ZeroCon koppeling voldoet aan de hoogst mogelijke zuiverheidseisen en is geheel in RVS 316 (1.4435) vervaardigd met een maximale ruwheid van Ra ≤ 0,4 µm. Wartelmoeren zijn vanaf 3/4" inwendig verzilverd om koudlassen te voorkomen.De koppeling biedt geen mogelijkheid voor het vormen van afzettingen, schimmel-haarden of bacteriële verontreinigingen. Ze is 100% steriliseerbaar met (oververhitte) stoom en door het toepassen van identieke materialen voor de onderdelen absoluut dicht. Door de constructie is de verbinding turbulentie-vrij en is de doorlaat niet gereduceerd.

De robuuste maar toch fijne en compacte verbinding is zowel geschikt voor hoge druk toepassingen als ook kritisch vacuüm en ultra vacuüm toepassingen. Voorbeelden zijn te vinden in chemie-, farma-, en bio-industrie, halfgeleiderindustrie, maar ook in de levensmiddelenindustrie en lak- en verfindustrie.

Een helium lektest laat zien dat een lekwaarden met de huidige gangbare meetapparatuur van ≤  10-12 mbar zondermeer haalbaar zijn.

Laat u uitgebreid informeren over dit type verbinding. Neem daartoe contact op met Schwer Fittings in Nuenen: info@schwer.nl of via +31 (0)40-2842750