Van 7 t/m 9 oktober a.s. vindt de vakbeurs Surface 2014 plaats

Van 7 t/m 9 oktober a.s. vindt de vakbeurs Surface 2014 plaats. De grootste vakbeurs voor oppervlaktebehandeling van materialen in de Benelux, die eens per twee jaar doorgaat in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, pakt uit met bijzondere exposities, een boeiend theaterprogramma en unieke exposities.

Klik hier voor uw gratis kaarten

Zo’n 175 bedrijven presenteren hun innovaties, vakmanschap en oplossingen. Zowel toeleveranciers als oppervlaktebehandelaars uit binnen- en buitenland zijn er onder de exposanten te vinden. Het vakgebied is continu in ontwikkeling door nieuwe materialen, strengere eisen en de veranderende vraag van de markt. Dat mag gezien worden.

Future Skins, dé inspiratiebron bij uitstek

‘A product is as good as its skin.’ Materialen kunnen dankzij innovatie steeds meer presteren. Naast beschermen tegen bijvoorbeeld water, koude, hitte, chemicaliën, bacteriën, uv-straling en vuil kan het oppervlak steeds vaker interactief presteren. Voorbeelden zijn CO2 absorberen, energie opslaan of genereren, van kleur veranderen, geluid en trillingen absorberen, geur neutraliseren en ook nog eens milieuvriendelijk zijn. De expo ‘Future Skins’ van Materia geeft met haar 150 materiaalsamples, afkomstig uit alle delen van de wereld, inzicht in innovatieve materialen, nieuwe technieken en oplossingen voor oppervlaktebehandeling.

Zo worden er materiaalsamples van een structuur, gemaakt via de ‘2,5D printtechniek’ getoond. Er is een voorbeeld te zien van MetaFuse, een nanocrystallijne metaal/polymeer hybride die zeer sterk en zeer lichtgewicht is. De sample Sibuglas is een PMMA met een zeer decoratief glansuiterlijk. Bijzonder zijn de 3D geprinte structuren van Elkeslasi en uiteraard zijn er de photochrome, electrochrome en thermochrome coatings die reageren op de veranderende omgeving.

Kwaliteit ervaren

In het Surface Lab kan men inzicht krijgen in het beoordelen van eigenschappen van materialen zoals kleur, glans, verkrijting, slijtvastheid, metallics, hechting en in kwaliteit. U kunt ter plaatse ook een eigen sample laten testen. Op het Reinigingsplein krijgt reiniging als voor- en nabehandeling de aandacht die het verdient. Reiniging verhoogt de kwaliteit van de opper¬vlaktebehandeling en het afgeleverde product. U vindt er ultrasoon reiniging, laserreiniging, sproeireiniging, ontlakken en neutraalreinigers.Dit jaar is er speciale aandacht voor kleur met een expositie en voordrachten van specialisten. Dat de omgeving invloed heeft op het welbevinden en gedrag van mensen is onderkend. Kleur als designtool is niet meer weg te denken maar er zijn helaas nog vele misverstanden over kleur. Op het ‘the ColourExperience’ is kleur te ervaren met praktijkvoorbeelden van bewuste kleurtoepassing, harmonie en disharmonie, kleurverschillen in verschillende kleurtonen en kwantiteitscontrast.

Kortom Surface 2014 is allesbehalve oppervlakkig. De vakbeurs is open op dinsdag 7 en woensdag 8 oktober van 10.00 - 18.00 uur en op donderdag 9 oktober van 10.00 - 17.00 uur. U kunt desgewenst tevens de naastgelegen vakbeurs Energie bezoeken. Meer info over het programma en de exposanten zie www.surfacevakbeurs.nl.

Gratis bezoek

Registreer u nu voor en u heeft gratis toegang tot Surface 2014 klik hier.