Valk Welding start verkoop cobots van Techman robot

Januari 2018 - Robotintegrator Valk Welding gaat aanvullend op haar automatiseringsoplossingen met Panasonic lasrobots ook cobots (collaborative robots) verkopen. Daarvoor heeft Valk Welding het distributeurschap voor de Benelux verworven van TM cobots van Techman Robot. Deze Taiwanese fabrikant ontwikkelt en bouwt cobots die standard zijn voorzien van geïntegreerde vision.

TM cobots zijn relatief goedkoop, plug & produce inzetbaar en gebruiksvriendelijk te programmeren en worden daarom steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen. TM cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor zowel naast mensen als met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist.

De TM cobots zijn de eerste cobots die standaard zijn uitgerust met geïntegreerde vision en onderscheiden zich daarmee in deze markt van andere fabrikanten. Met deze Smart-functie zijn de TM cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te localiseren, kleur te lezen, barcodes te lezen, enz. Dit maakt TM cobots uitermate geschikt om precieze taken uit te voeren binnen een high-mix low-volume omgeving.

Valk Welding gaat de TM cobots onder een aparte divisie ‘VWCO’ aan integrators en automatiseringsbedrijven in de Benelux verkopen. Daarvoor zullen in de hoofdvestiging van Valk Welding in Alblasserdam ondersteunende faciliteiten voor voorraad, demo, (online-)training en service worden opgezet.

Naast verkoop via integrators en automatiseringsbedrijven wil Valk Welding de cobots opnemen in haar leveringsprogramma voor toepassing bij lasautomatiseringsoplossingen om samen met Panasonic lasrobots, logistieke taken uit te laten voeren zoals het aangeven van onderdelen, bin-picking om onderdelen uit bakken te halen, hulp voor operators om cyclustijden te halen etc. Valk Welding speelt daarmee in op de vraag in de maakindustrie naar verdere automatisering van het productieproces met logistieke automatiseringsoplossingen.

Techman Robot heeft een krachtig moederbedrijf en besteedt een groot deel van haar omzet aan R&D. Sinds de introductie van de eerste TM cobots heeft de fabrikant de verkoop daarvan jaarlijks zien verdubbelen. Techman Robot heeft Valk Welding als distributeur gekozen op basis van een uitgebreide oriëntatie- en selectieronde.

Het leveringsprogramma omvat tot nu toe een tweetal modellen, de TM5-700 met een bereik van 700 mm, tot 6 kg belastbaar en de lichtere TM5-900, die met een bereik van 900 mm tot maximaal 4 kg kan hanteren.

Voor meer informatie:

www.tm-robot.com
www.valkwelding.com
www.vwco.nl