Strategische partner voor apt

SEDANT Groep, Beijing, nieuwe hoofdaandeelhouder bij apt
Monheim, juni 2015 – De apt Hiller Groep, gevestigd in Monheim, Duitsland en moedermaatschappij van o.a. apt Kurvers B.V. in Roermond, heeft een nieuwe hoofdaandeelhouder, het Chinese SEDANT.

Dit familiebedrijf met hoofdkantoor in Beijing telt in China tot de marktleiders van energie- en milieuvriendelijke producten voor de bouwindustrie. Verder is de onderneming actief in projectontwikkeling onroerend goed, een automobiel dealer netwerk en financiële investeringen. De overname vond met terugwerkende kracht per 1.1.2014 plaats. Over de hoogte van de verkoopprijs is geheimhouding afgesproken.

Frans Kurvers blijft algemeen directeur en aandeelhouder van de groep. Ook de dagelijkse leiding van de tot de apt Groep behorende bedrijven blijft ongewijzigd in handen van het huidige management. Sedant zal de verdere groei en internationalisering van de apt Groep stimuleren.

Strategische kansen in de markt benutten.

Voor de SEDANT Groep betekent de deelname in de apt Groep de mogelijkheid om als technologiebedrijf internationaal te groeien en haar marktaandeel bij de productie van milieuvriendelijke bouwmaterialen belangrijk uit te breiden. Door de samenwerking bewerkstelligt de SEDANT Groep ook een uitbreiding van haar industriële portfolio en de toegang tot een omvangrijk bestand van Europese premiumklanten. De oprichter en eigenaar van de SEDANT Groep, Xudong Wang, 47, heeft veel vertrouwen in het lokale Europese management, dat met de toetreding van zijn financieel sterke onderneming vooral internationale groeimogelijkheden nog beter kan benutten.

Over apt

De apt Groep is specialist in aluminiumprofielen en heeft 4 vestigingen. De onderneming beheerst alle processen in de productieketen van aluminium producten: het recyclen van aluminium schroot, het extruderen en mechanisch bewerken van profielen, oppervlaktebewerking zoals anodiseren en poedercoaten en de montage van componenten en eindproducten. apt levert aan marktleiders uit de marktsegmenten bouw/architectuur, automotive en industrie. De onderneming heeft ca. 800 medewerkers en realiseerde in 2014 een omzet van € 205 miljoen.


De aluminium profielen worden in de vestigingen Monheim (D) en Roermond met een jaarlijkse capaciteit van 80.000 ton geproduceerd. In de vestigingen Eckental (D) en Cheb (Tsjechië) worden aluminium profielen en aluminium plaatmateriaal vooral mechanisch bewerkt. Een belangrijke toegevoegde waarde voor haar afnemers is apt’s R & D en technische ondersteuning bij productontwikkeling. Verder is apt marktleider in oppervlaktebewerking met eigen anodiseerinstallaties (Monheim, Roermond, Eckental) en een poedercoating lijn in Eckental, en beschikt over een jaarcapaciteit van ruim 6 miljoen vierkante meter.

De onderneming werd in 1972 door Werner Hiller opgericht en is sindsdien gestaag gegroeid. In 1999 droeg Werner Hiller de operatieve leiding over aan Frans Kurvers en werd commissaris. Frans Kurvers werd tevens aandeelhouder van bijna de helft van de aandelen. De ondernemingsstructuur wordt met de deelname van SEDANT aan de toekomstige uitdagingen in de markt aangepast. Werner Hiller, 81, trekt zich volledig terug en de nieuwe grootaandeelhouder SEDANT bezit 75% van de aandelen. Frans Kurvers heeft zijn aandeel teruggebracht naar 25% en blijft als directeur- grootaandeelhouder (DGA) eindverantwoordelijke voor de apt Groep.

Achtergrondinformatie over SEDANT

SEDANT, gevestigd in Beijing werd in 1999 opgericht. De onderneming heeft thans 1.000 medewerkers in dienst en behaalde in 2014 een omzet van € 496 miljoen. Deze omzet realiseerde het bedrijf in de segmenten projectontwikkeling onroerend goed, productie van energie- en milieuvriendelijke producten voor de bouwsector en de distributie van personenauto’s. SEDANT telt in China tot de marktleiders in de branches waarin het actief is.