STOFVRIJ WERKEN: De nieuwe accu-combihamer met geïntegreerde stofafzuiging van Metabo: de meest lichte en compacte in zijn soort

Met de accu-combihamer KHA 18 LTX BL 24 Quick en de geïntegreerde stofafzuiging ISA 18 LTX 24 werken professionals snoerloos comfortabel en schoon.

Met snoerloze vrijheid snel tegels verwijderen of stof-arm in beton boren: dat is wat de nieuwe 18 Volt combihamer KHA 18 LTX BL 24 Quick met geïntegreerde stofafzuiging van Metabo biedt. De lichtste en meest compacte combihamer met stofafzuiging (TNO gecertificeerd) op de markt is de optimale oplossing voor iedereen, die stofarm en mobiel willen werken, zonder van vermogen af te zien. Dankzij de koolborstelloze motor en het precisiegelagerde krachtige slagmechanisme in de aluminium behuizing boort de combihamer tot 24 mm in beton. In de beitel-stand kunnen betonresten efficiënt verwijderd worden en met uitgeschakelde slagfunctie eenvoudig boren in gasbeton, geperforeerde stenen of tegels. In combinatie met de geïntegreerde stof-afzuiging ISA 18 LTX 24 kunnen alle boorwerkzaamheden bijzonder stofarm worden uitgevoerd. Hiermee wordt de gezondheid van de gebruiker beschermd en de reiniging van de werkplek achteraf bespaard. Met de innovatieve Metabo LiHD accu-technologie met capaciteiten tot 7.0 Ah boort men zeer lang en met één accu-pack met een maximum aantal boorgaten.

Comfortabel en veilig werken

Zijn korte model en het lage gewicht maken van de combihamer KHA 18 LTX BL 24 Quick de meest handzame machine in zijn klasse. Met een 5.2 Ah accu-pack weegt de combihamer 3,3 kg – met de slanke flatpack-accu wordt de machine zelfs nog lichter. Of het nu gaat om het boren van pluggaten, het verwijderen van tegels of het boren van dozen: met het ergonomische model in L-vorm en zijn optimale zwaartepunt ligt de KHA 18 LTX BL 24 Quick perfect in de hand – ideaal voor comfortabel werken met geringe krachtsinspanning. Dankzij de combinatie van de efficiënte koolborstelloze motor en uitermate krachtig slagfmechanisme profiteren gebruikers van extreem snel werken – met name bij boorgaten met diameters tussen 6 en 12 mm. De motorbehuizing van aluminium persgietwerk maakt het accu-gereedschap bijzonder robuust voor de zware eisen in de bouw en renovatie. Met het praktische snelwisselsysteem Metabo Quick kan men de SDS-plus-boorhouder makkelijk vervangen voor een snelspanboorhouder voor hout- en metaalboren. Ter bescherming van de gebruiker heeft Metabo de nieuwe combihamer met de Metabo S-automatic uitgerust: de veiligheidskoppeling reduceert het gevaar voor ongevallen tot een absoluut minimum, doordat deze de aandrijving direct stopt, zodra de boor blokkeert. Bovendien beschermen een geïntegreerd dempingssysteem en de trillingsreducerende extra handgreep de gezondheid van de gebruiker bij langdurige beitelwerkzaamheden of bij het boren in beton.

Grondige en efficiënte stofafzuiging

Het lage gewicht van ongeveer 1 kg en het ergonomische design maken de geïntegreerde stofafzuiging ISA 18 LTX 24 extreem compact en een ideale metgezel in nauwe ruimtes. Bij veeleisende taken als bovenhoofds boren beschermt de geïntegreerde stofafzuiging de gebruiker tegen neerdwarrelend stof. Bij het boren van horizontale pluggaten, zorgt de stofafzuiging voor een schone werkomgeving met nagenoeg geen stofbelasting. Metabo heeft de nieuwe stofafzuiging met een eigen motor uitgerust, die door de accu-pack van de combihamer van stroom voorzien wordt. Dankzij de On/Off-elektronica wordt de stofafzuiging automatisch ingeschakeld, zodra de hamer opstart. Als de gebruiker de hamer uitschakelt, zorgt een uitschakelvertraging ervoor dat de stofafzuiging nog drie seconden doorloopt, nadat de hamer is uitgezet. Zo wordt ook bij het verwijderen van de boor uit het boorgat het reststof afgezogen. De afzuigkop is van een slijtvaste borstelring voorzien, die bijdraagt aan een uiterst efficiënte stofafzuiging. Indien nodig kan de afzuigkop eenvoudig en zonder gereedschap vervangen worden.

Ondanks het compacte design is de ISA 18 LTX 24 geschikt voor stof en boormeel van meer dan 35 pluggaten met een diameter van 10 mm en een lengte van 70 mm bij constant boorvermogen. Het stofreservoir is transparant, zodat men het vulniveau van de zuiger in een oogopslag herkent. Bij alle zuigprocessen van de ISA 18 LTX 24 houdt een gereedschapsloos vervangbare HEPA-filter 99,97% van de stofdeeltjes tegen. Met behulp van de slaginstelling, die op een robuuste telescopische aluminium buis zit, past de gebruiker de stofafzuiging in een handomdraai aan verschillende boorlengtes tot 16 mm aan; de gewenste boordiepte wordt met de geïntegreerde diepteaanslag ingesteld.

Vanaf september is de combihamer met geïntegreerde stofafzuiging in de handel verkrijgbaar. De nieuwe accu-hamer maakt deel uit van het Metabo-assortiment van 18 Volt accugereedschap, dat vandaag de dag al meer dan 80 machines omvat. Het voordeel voor gebruikers: alle laders, accu-packs en transportoplossingen van de 18 Volt-klasse kunnen individueel gecombineerd worden. Zo kiezen professionals alleen de producten, die ze werkelijk nodig hebben.

De meest lichte en compacte combihamer met stofafzuiging op de markt: dankzij het eenvoudig te hanteren model en het ergonomische design werken professionals in de bouw en renovatie met de KHA 18 LTX BL 24 Quick en de ISA 18 LTX 24 van Metabo stofarm en comfortabel – ook bij veeleisende taken in nauwe ruimtes.