Schwer Fittings & Research Focus in Detail

8 augustus 2022

" We zijn er daarom trots op dat we diverse internationale innovatieve projecten in research kunnen steunen. In Duitsland bijvoorbeeld een project verbonden aan de Universiteit van München en in Nederland is dat bijvoorbeeld het Aero Delft team."


Bij Schwer Fittings hechten ze heel veel waarde aan research en productontwikkeling


Dat team heeft met hun project “Phoenix” de ambitie uitgesproken een vliegtuig te bouwen welke is aangedreven met vloeibaar waterstof als brandstof. Uiteraard willen ze er ook mee kunnen vliegen. In dit voorjaar is een overeenkomst tussen Aero Delft en Schwer getekend. Daarin is vastgelegd dat Schwer het team met raad en daad terzijde zal staan. Zo zijn de Schwer H2-Lok® fittings ideaal voor gebruik in waterstofapplicaties.


" We zijn enthousiast over deze samenwerking en volgen nauwgezet hoe dit project zich verder ontwikkeld. Al enige tijd wordt er oa in Delft hard gewerkt om ’s werelds eerste vliegtuig met vloeibare waterstof en een fuel cell de lucht in te gaan krijgen. Deze zomer is het elektrische 1:1 model wat is gebouwd onthult. Een enorme stap in de richting van het einddoel van een emissie loze luchtvaartsector." Aldus Vincent Gravestein, van Schwer Fittings Nederland.
 

Nadere info over dit project is verkrijgbaar bij Schwer Fittings in Nederland.