Schwer Fittings ondersteund het "Phoenix Project"

Schwer Fittings hecht veel waarde aan research en productontwikkeling. Daarom zijn ze er trots op dat innovatieve projecten kunnen worden gesteund zoals bijvoorbeeld het “Phoenix” project. Daar wordt hard gewerkt aan ’s werelds eerste vliegtuig aangedreven met vloeibare waterstof en een fuel cell.
Onlangs bezochten James Knowlden en Vincent Gravestein van Schwer Fittings de campus van de technische universiteit in Delft en ontmoeten daar de meeste leden van het AeroDelft team. Initiators waren Raymond Meijer van Schwer & Joseph T Michaels van team Aero Delft. Dat team heeft als missie om niet alleen het eerste prototype op schaal (1:3) te bouwen maar ook een full scale versie met vloeibaar waterstof als energiebron. Samen met het team werd het full scale model in aanbouw bekeken.


Schwer Fittings ondersteund dit project financieel en in praktische zin met kennis en engineering resources. De samenwerking werd tijdens het bezoek bekrachtigt. Zo zijn de H2-Lok fittings ideaal voor gebruik in waterstofapplicaties.