Samenwerken aan het beter verspanen van CGI (Compacted Graphite Iron)

De mannen van Magistor, de verspaningsspecialist uit Rijssen, zijn samen met Greenleaf, hun Amerikaanse leverancier van keramische wisselplaten, een eind op weg naar de verbetering van het verspaningsproces van CGI (Compacted Graphite Iron). Het onderzoek is in een fase waarin ze de positieve resultaten aan de praktijk durven en willen toetsen. Daarvoor komen ze graag in contact met bedrijven, die het verspanen van CGI verder willen optimaliseren.

CGI (ook wel GGV -Grijs Gietijzer Vermiculair- genoemd) is een materiaal dat voldoet aan de toenemende eisen voor sterkte en gewichtsreductie en toch redelijk bewerkbaar is. Hierdoor is CGI is zeer geschikt voor het produceren van motoren, waar lichtere en sterkere materialen nodig zijn die meer vermogen kunnen absorberen. In deze sector zijn fabrikanten als Audi, BMW, Cummins, PACCAR (DAF), Ford, Jaguar, Rolls-Royce, GM / Opel, Suzuki en Aston Martin steeds meer gefocust op het gebruik van CGI als basis voor hun high-performance en diesel motoren. Alleen al het gewicht van het motorblok kan met ca. 20 procent worden gereduceerd vergeleken met een blok vervaardigd uit grijs gietijzer. Maar ook in cilinderkoppen en remschijven vindt CGI zijn bestemming. Daarnaast is het gebruik van CGI groeiende in andere sectoren.

Het onderzoek van Magistor en Greenleaf komt voort uit de praktijk, waarin zij ervaren dat de bewerking van CGI zorgt voor vragen en dat er een grote behoefte is aan verdere optimalisatie van dit proces in hun organisatie.

Als u deze stap samen met hun wilt zetten, dan vragen wij u contact op te nemen met Magistor. Zij zijn graag uw sparringpartner in de straal- en de verspaningstechniek.