RVS koppeling opnieuw uitgevonden

SCHAFFHAUSEN / EPE – Het is Georg Fischer Piping Systems gelukt de bekende RVS koppeling opnieuw uit te vinden. De innovatie betreft de gepatenteerde rubber afdichting en een bijzondere gripring.

Lekdicht en corrosievrij

De UNI-Coupling heeft een gepatenteerde afdichting. De speciale vorm van de groeven in het rubber maakt de afdichting progressief werkend. Daardoor is de koppeling gegarandeerd lekdicht. Bovendien maken die groeven de metalen steunring, die u gewend bent aan de binnenkant van de afdichting bij andere RVS koppelingen, niet meer nodig. Aangezien met name die steunring aan corrosie onderhevig is, wordt een potentieel zwakke plek voorkomen.
Veilig in gebruik en efficiënt qua voorraad

De UNI-Coupling heeft een bijzondere gripring met een kogelvormig profiel dat voor extra grip op de buis zorgt. Deze grip is progressief, dus bij toenemende druk grijpt de gripring zich steeds vaster in het buisoppervlak. Dat maakt deze koppeling absoluut veilig! Bijkomend voordeel is het grotere bereik per maat ten opzichte van andere RVS koppelingen. Dat betekent minder voorraad om leidingen van verschillende materialen met elkaar te kunnen verbinden. Hierdoor is de UNI-Coupling efficiënt qua voorraad.

Voor meer informatie klikt u hier