Presentatie tijdens interactieve klantendag Outokumpu PSC Aalten

Nieuwe opbouw RVS productportfolio leidt tot meest optimale keuze

Outokumpu is voortdurend in beweging. Dat moet ook om tot de top te blijven behoren binnen haar vakgebied. Dat laat Outokumpu, als specialist in roestvast staal en aanverwante legeringen, ook steeds zien. Een belangrijke laatste ontwikkeling is de nieuwe opbouw van haar portfolio, die de klant de mogelijkheid biedt om tot de meest optimale materiaalkeuze te komen. De lancering heeft onlangs plaatsgevonden in Berlijn. Deze presentatie wordt nogmaals gebracht tijdens de klantendag van het Outokumpu Plate Service Center te Aalten.

Lancering nieuwe opbouw productfolio

Outokumpu wil met de nieuwe opbouw, die enthousiast is ontvangen in Berlijn, haar relaties de mogelijkheid bieden om te komen tot de meest optimale keuze van het materiaal voor specifieke toepassingen. Met deze nieuwe opzet zijn roestvaststalen producten gecategoriseerd op een manier, waardoor het voor de klant eenvoudiger is het aanbod te verkennen en het beste product te kiezen voor specifieke behoeften.

De producten zijn ingedeeld in negen categorieën, gegroepeerd op eigenschappen als corrosie- en hittebestendigheid, sterkte en andere kenmerken. Hiermee kunnen verschillende producten, ongeacht of ze austenitische, ferritische, duplex of martensiti¬sche eigenschappen hebben, binnen dezelfde prestatiegroep met elkaar vergeleken worden. Zo kan de klant het meest geschikte materiaal selecteren voor zijn specifieke prestatie- en budgetvereisten.

De producten zijn ingedeeld in twee soorten: de Classic- en de Pro-familie.

Binnen de Classic-familie behoren de meest gebruikelijke soorten roestvast staal; het veelzijdige 430/4016, 304/4301 en 316L/4404. Binnen de Pro-familie zijn de roestvaststalen producten voor meer specifieke of veeleisende toepassingen of omgevingen gerangschikt.

● De indeling van de Outokumpu Classic-familie is:

- Moda, voor licht corrosieve omgevingen;
- Core, voor corrosieve omgevingen;
- Supra, voor zeer corrosieve omgevingen.

● De Outokumpu Pro-familie bestaat uit:

- Forta, voor duplex en andere soorten roestvast staal met hoge sterkte;
- Ultra, voor extreem corrosieve omgevingen;
- Dura, voor hoge hardheid;
- Therma, voor hoge bedrijfstemperatuur;
- Prodec, voor verbeterde bewerkbaarheid; en:
- Deco, voor speciale oppervlakken.

Een bijzonder interessante ontwikkeling is die van de Prodec-range, waar Aalten mede aandacht voor wil vragen. Dit materiaal is speciaal ontwikkeld met verbeterde bewerkingseigenschappen.

Duidelijke informatie

Outokumpu heeft een zeer toegankelijke website (www.outokumpu.com). Door de beschikbare informatie en gereedschappen op deze website, zoals Steelfinder en DAS/MAS- prijsinformatie, wordt het productaanbod extra inzichtelijk. Daarnaast zijn de verkoopteams en technische experts van Outokumpu beschikbaar voor vragen over deze vernieuwing of producten en diensten.

Super portfolio RVS producten

Outokumpu heeft een enorm breed, zo niet de grootste range aan RVS producten wereldwijd. Hieronder valt: RVS plaat en coil; quarto plaat; ronde, rechthoekige en vierkante staven; bewapeningsstaal; precisiestrips, enzovoort.


Interactieve klantendag

Naast informatie over de nieuwe opbouw van de RVS productportfolio, krijgen de aanwezigen tijdens de interactieve klantendag van Outokumpu in het Plate Service Center te Aalten de gelegenheid om verder kennis te maken met het bedrijf. De bezoekers worden geïnformeerd over de vele bewerkingsmogelijkheden, die de totale PSC-groep kan bieden. En specifiek Aalten, waar waterjet- en plasmasnijden, laseren en diverse vormen van bewerkingen, zoals draaien, boren en frezen zal worden getoond.
Ook krijgt de bezoeker zo een indruk van de ruime voorraad materialen, die daar zijn opgeslagen.

Er is een interessant programma samengesteld. Genodigden kunnen luisteren naar en deelnemen aan de discussie, waarin het thema: ‘Roestvast staal, een belangrijk materiaal met unieke toepassingen’ centraal staat.

De klantendag wordt gehouden op vrijdag 12 juni a.s., aan de Broekstraat 12, 7122 LC Aalten en duurt van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie

De documentatie van de vernieuwde productportfolio is reeds beschikbaar en zal op de klantendag worden verstrekt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kasper Kokke, salesmanager Outokumpu Quarto Plate Benelux, telefonisch bereikbaar onder: +31(0)543 494 049, mobiel: +31 655246471.
http://www.outokumpu.com. ■