Pompen verhogen efficiëntie van windenergie-installaties

Producent van pompen en afsluiters KSB heeft recent een serie producten en services voor producenten en leveranciers van windenergie-installaties gepresenteerd.

De busmotor pomp Etaseco stond op de beurs in het middelpunt van de belangstelling. Deze pompen bevinden zich in de koelcircuits van windturbines en zorgen voor een efficiënte koeling van de vermogenselektronica.

Dankzij de compacte uitvoering en het geringe gewicht, maar vooral vanwege het lekkage vrije principe, heeft deze serie zich al veelvuldig bewezen in ongunstige en nauwe ruimteomstandigheden, zoals in de motorgondel van windturbines.Daarnaast presenteerde KSB ook de serie UPA die dankzij de bijzondere uitvoering vooral in offshore-installaties toepassing vindt. Deze onderwatermotorpompen werken volledig ondergedompeld in zeewater. De pompen voeden brandblus-, drukverhogings- en reinigingsinstallaties en zorgen voor een betrouwbare winning van zeewater op offshore-windparken en offshore-transformatorplatforms. De robuuste uitvoering ervan maakt lange service-intervallen mogelijk.Naast deze en andere producten, werd ook ruim aandacht besteed aan KSBʼs servicediensten voor windkrachtinstallaties. Zo heeft KSBʼs dochteronderneming
gear-tec GmbH zich gespecialiseerd in de revisie van tandwielkasten van windenergie-installaties. Het bedrijf biedt een klantgeoriënteerde complete service aan, waarbij tot 6,5 ton zware tandwielkasten van alle fabricaten met nominale vermogens van 100 kW tot 6,5 MW worden onderhouden. Naast gangbare aandrijvingen worden ook uitzonderlijke aandrijvingen of bijzondere constructies gerepareerd. Per jaar reviseren de specialisten meer dan 100 aandrijvingen.

KSB Service biedt met zijn servicesteunpunten omvangrijke servicepakketten voor generatoren en andere componenten van windenergie-installaties.

Deze variëren van de revisie van generatoren tot het onderhoud en de reparatie van aandrijvingen, oliepompen en ventilatoren. In Nederland beschikt KSB over een uitstekend servicenetwerk met werkplaatsen in Zwanenburg en Heinenoord.

KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw.

Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.Meer informatie

KSB Nederland B.V.

T. 020 4079800

E. infonl@ksb.com

W. www.ksb.nl