Omzetstijging Van Leeuwen Buizen Groep

ZWIJNDRECHT Mei, 2013

De Van Leeuwen Buizen Groep realiseerde een omzetstijging en hield ondanks moeilijke marktomstandigheden het bedrijfsresultaat op gelijk niveau. Dit werd grotendeels bereikt dankzij de wereldwijde spreiding over markten, product- en klantgroepen. In bestaande markten groeide het marktaandeel, met nieuwe producten werd het marktaandeel verder uitgebreid.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op € 13,2 miljoen en bleef daarmee gelijk aan 2011. Het nettoresultaat kwam uit op € 10,1 miljoen (2011: € 12,9 miljoen). De omzet steeg met 8% naar € 658 miljoen en het verkochte tonnage kende een stijging van 11% wereldwijd. De solvabiliteit bleef sterk met 44,5%.

De strategie van de internationale handels- en distributieonderneming in stalen buizen en buisproducten richt zich op het uitbreiden van specialismen in combinatie met verdere spreiding over de wereld. De in 2011 overgenomen bedrijven Teuling Staal en Jean Wauters Aciers Spéciaux, gespecialiseerd in respectievelijk (super) duplex en stafstaal, leverden een goede bijdrage aan het resultaat. Het internationale netwerk werd onder meer uitgebreid met een verkoopkantoor in Moskou. Kantoren in Duitsland, Turkije en Vietnam werden verder versterkt.

Het bedrijf richt zich op zowel de industrie- als de energiemarkt. De Europese industriemarkt kende een sterk terugvallende vraag. Van Leeuwen hield het volume in deze markt door uitbreiding van het dienstenpakket op niveau. In de wereldwijde energiemarkt stagneerde het investeringsniveau. Van Leeuwen kon echter profiteren van de groei in de markt voor offshore en subsea projecten. In 2012 droegen de vestigingen in Canada, Azië en Australië significant bij aan het bedrijfsresultaat.

Ook in 2013 blijft Van Leeuwen naast autonome groei sturen op groei door middel van acquisities.
Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Ondanks de onzekere marktomstandigheden zijn wij positief over 2013. De onderneming is financieel sterk. Dit geeft ons veel slagkracht en de mogelijkheid om te investeren in groei en uitbreiding.”