Ommeren Metaaltechniek B.V. Klaar voor uw toekomst

Ommeren Metaaltechniek (OMT) uit Ede bestaat ruim 20 jaar en is een bedrijf dat zich bezig houdt met het leveren van totaaloplossingen in de apparatenbouw. OMT levert een grote verscheidenheid aan apparaten en lastechnische oplossingen binnen verschillende markten met wereldwijd verspreide eindbestemmingen.

Uitbreiding productie faciliteiten


Na diverse omzwervingen in de regio Ede eind jaren 90 en het definitief settelen in 2007 aan de Lorentz-straat in Ede, heeft OMT haar productie faciliteiten in 2019 uitgebreid met 1600 m2 productie oppervlak en 40 ton kraancapaciteit. Naast de focus op certificering ten behoeve van het internationaal kunnen leveren van lastechnische oplossingen, heeft OMT haar engineerings capaciteit uitgebreid.
Hiermee anticipeert  OMT op de ontwikkelingen binnen de apparatenbouw, waarbij OMT zich positioneert als ketenpartner. Uiteraard anticiperen we ook hiermee op de ambities van onze huidige partners en heeft deze uitbreiding een positieve impact op ons productportfolio.
OMT realiseert met haar team van specialisten een verscheidenheid aan projecten in de apparatenbouw voor verschillende markten, waarbij de lastechnische oplossingen centraal staan. Daarnaast focust OMT zich op het geautomatiseerd lassen van constructies en samengestelde delen.
We zijn trots om een tipje van de sluier op te mogen lichten van de mogelijkheden die OMT heeft. In onderstaande recent opgeleverde projecten komt dit tot uiting;

1. Water Filtratie Skid voor een gas productie platform


OMT heeft voor één van haar klanten het integrale mechanische ontwerp verzorgd van een zeewater filtratie skid. Te weten drie filtervaten, twee manifolds en een offshore staalconstructie. OMT heeft naast de engineering zorg gedragen voor de productie van deze onderdelen, waarna het skid bij OMT is geassembleerd, getest en gereed is gemaakt voor verscheping.
De Filtervaten zijn ontworpen volgens ASME VIII DIV 1 “U Designated” en aanvullende klantspecificaties. De manifolds zijn ontworpen volgens ASME B31.3. Zowel de filtervaten als de manifolds zijn volledig vervaardigd uit super duplex.
De staalconstructie is ontworpen volgens EN 1990 en is geproduceerd uit koolstofstaal en voorzien van een 5 laagse offshore coating, om de elementen op zee te kunnen trotseren.


Afbeelding 1. Water Filtratie Skid voor een gas productie platform.


2. Affakkel installatie


Één van de partners van OMT heeft opnieuw de opdracht voor een mobiele affakkelinstallatie, geproduceerd uit RVS 316 bij OMT neergelegd. Deze installatie is voorzien van een storage tank, een silencer, een separator en een 12” fakkelpijp van 21 meter. De fakkelinstallatie is speciaal  ontworpen voor het testen van een gasbron in sour service (H2S).


Afbeelding 2. Affakkel installatie voor het testen van gasbronnen.


3. Apparaten in de voedingsmiddelenindustrie


OMT levert naast apparaten aan de papier-, olie- & gas-, energie-, petrochemische industrie en water filtratie ook regelmatig apparaten aan de voedingsmiddelen industrie.
Hieronder vallen onder andere warmtewisselaars, waarbij OMT verantwoordelijk is voor het turnkey opleveren van deze apparaten. Dit betekent dat OMT verantwoordelijk is vanaf de vertaling van het thermisch ontwerp naar het mechanisch ontwerp tot en met de aflevering.
Deze warmtewisselaars zijn ontworpen volgens ASME VIII DIV 1 “U Designated” en geproduceerd uit RVS 316.  Naast alle vereisten in het ontwerp om het apparaat geschikt te maken voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie, wordt de warmtewisselaar naast inwendig ook uitwendig geslepen.

Afbeelding 3. Shell & Tube warmtewissellaar met floating tube sheet.
 

OMT uw partner


OMT leeft en bruist, waarbij we ook uw uitdaging niet uit de weg gaan en samen met u willen optrekken om waarde toe te voegen in het klein, of in het groot.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer weten over onze mogelijkheden;

sales@ommeren-metaaltechniek.nl

+31 (0) 318 414 999

www.ommeren-metaaltechniek.nl 
Afbeelding 4. Nitrogen Circulation Skid.

 

 
Ommeren Metaaltechniek ‘Engineering, manufacturing and welding professionals, partnering with you’