Officiële opening gereedschapsvestiging HAHN+KOLB

Almelo - Een pand met showroom en demoruimte voor gereedschap, machines en werkplaatsinrichting – dat opende op 29 mei in Almelo officieel zijn deuren. De naam? HAHN+KOLB Tools Benelux. Voor de opening deed de general manager van het Duitse moederconcern de aftrap. Letterlijk.

Begin dit jaar startte gereedschapsleverancier HAHN+KOLB Tools Benelux al vanuit Almelo. In sneltreinvaart stond er een team van negen medewerkers klaar om onder meer te adviseren over verspanings- en montagegereedschap, span- en meettechniek en elektrisch handgereedschap. Het team breidde in mei nog uit met Belgische verkoopmanager Wim Duyck. Daarmee is de basis voor de verkoopvestiging Benelux gelegd. Verdere versterking van het team met een rayonmanager voor Zuid-Nederland en een Franstalige binnendienst staat gepland voor de tweede helft 2015.

Deur ingetrapt

Met het voltooien van de basis werd het tijd voor een officiële opening. Die verzorgde de CEO van moederorganisatie HAHN+KOLB Werkzeuge GmbH, Gerhard Heilemann, op 29 mei. Onder luid applaus schopte hij een voetbal door de met papier afgeplakte voordeur van de Almelose vestiging. Naast de tien medewerkers en hun familie woonden vele relaties deze opening bij. Tussen de drankjes en het uitgebreide buffet door lieten mensen zich informeren over het assortiment en de 24-uurslevering voor onder meer de metaal, automotive, elektrotechniek, luchtvaart en energiesector.

Over de moederorganisatie

Een van de grootste Duitse familiebedrijven, de Würth-Gruppe, vormt de moedermaatschappij van HAHN+KOLB. De Duitse dochter opereert sinds 1898 als zelfstandige onderneming vanuit Ludwigsburg en groeit snel: de laatste vijftien jaar opende het bedrijf vestigingen in elf landen, met als meest recente aanwinst dus het kantoor in Almelo. Meer informatie: http://www.hahn-kolb.com.