Normen-dag 2.0 (Verordeningen)

Maandag 2 oktober 2023:
In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie, de Normen-dag 2.0. Dit keer gericht op EU-verordeningen, die betrekking hebben op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en gebruiken van technische installaties en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens diverse lezingen vertellen we hoe u aan deze verplichtingen kunt voldoen.
 

Verordeningen: Welke gelden in de food-branche en wat houden die in
Er komen steeds meer Europese verordeningen en deze gelden als wet voor alle EU landen. Een verordening is dwingend maar laat veel ruimte over om de uitvoering ervan te inter- preteren. Tijdens een bijeenkomst die georganiseerd wordt door GMV, DMFI-NBT, Machevo en HDN, leggen wij u uit wat die verordeningen inhouden en in de diverse break-out sessies wordt de invloed op techniek, middels diverse onderwerpen besproken.


EU Vorderingen
Het betreft de volgende verordeningen: EC178, EC852, EC853, EC1935, EC2023, EC42, EC2073, EC68, EC98, EC749 en EC30. Al deze verordeningen hebben directe of indirecte invloed op het ontwerpen, bouwen, onder- houden en gebruiken van technische installaties en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens de break-out sessies gaan we op basis van deze verplichtingen in op de volgende hygiënische aspecten:


  •  Het voorkomen van besmetting (beheersen van de omgeving)
  •  Geen organoleptische of andere negatieve invloeden op proces en product -   Borgen van reinigbaarheid en veilig hergebruik.Klik hier voor alle verdere informatie betreft tijd, locatie doelgroep en doelstellingen.