Murata met servo aangedreven ponsmachine op Euro-Blech

Murata met servo aangedreven ponsmachine op Euro-Blech

De Japanse fabrikant van ponsmachines Murata Machinery, zal tijdens de komende Euro-Blech een tweetal nieuwe C-frame modellen presenteren.
De eerste betreft een Motorum 2548UT met een plaatbe- en ontladingssysteem. De inleg van zowel schone plaat als de uitname van de restplaat wordt daarbij door een uitnamerobot met vacuümgrijpersysteem verzorgt. Murata biedt met dit 20 tons ponssysteem een perfecte oplossing voor efficiënte verwerking van middelgrote plaat.

Op de Euro-Blech toont Murata ook de nieuwe Motorum 3048 met servo aangedreven ram. Met dit aandrijfconcept verbruikt deze ponsmachine 70% minder stroom dan een vergelijkbare machine met hydraulische aandrijving, terwijl toch 30 ton ponskracht wordt geleverd. Murata heeft in de Motorum 3048 de servomotor in de lengterichting van het frame geplaatst, waardoor de frameconstructie slank, stijf en compact is gebleven. Zowel de ponskwaliteit als de standtijd van de gereedschappen worden daardoor verhoogd. Door het frame bovendien gescheiden van de ponstafel te houden, kunnen trillingen bij ponsen met vol tonnage nooit aan de ponstafel worden doorgegeven.
De Motorum 3048 kan zonder overnemen plaat van 1250 x 2500 mm verwerken tot 6,35 mm plaatdikte.

Murata wordt in Nederland vertegenwoordigd door Metall B.V.
Murata is tijdens de Euro-Blech 2012 te vinden in hal 12, stand C69