METAVAK bouwt met vertrouwen aan oktober-editie

Na twee jaar zonder vakbeurs METAVAK, opent Evenementenhal Gorinchem op 5, 6 en 7 oktober dan eindelijk weer haar deuren voor de metaalprofessional. Met de focus op de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging belooft het een compleet platform te worden met een ambitie voor 145 exposanten. Bij een totaalplatform hoort een mooi kennisaanbod en dit organiseert de beursorganisatie samen met SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland). SMITZH wordt gecoördineerd door InnovationQuarter en mede mogelijk gemaakt door o.a. Koninklijke Metaalunie, FME en TNO.
Klaar voor de toekomst

In een sector waar alles sneller en kwalitatiever uitgevoerd moet worden, is samenkomen belangrijker dan ooit. Dit is dan ook het uitgelezen moment voor de metaalsector om ketens kritisch te bekijken en zich goed te oriënteren op een divers aanbod aan leveranciers die zich op METAVAK presenteren. Maar het is ook hét moment om stil te staan bij de toekomst en tijdens METAVAK de tijd te nemen om processen veilig, effectief en toekomstbestendig in te richten of te upgraden. Digitaliseren en automatiseren speelt momenteel een belangrijke rol in de sector.

Op METAVAK presenteren exposanten zowel nieuwe als gebruikte machines inclusief alle toebehoren van A-spelers op nationaal en internationaal niveau. Producten en diensten worden gedemonstreerd zodat deze in de praktijk goed kunnen worden vergeleken. En dit alles onder het genot van gratis catering voor zowel bezoeker als exposant.

3-daags themaprogramma vanuit SMITZH

SMITZH is een innovatieprogramma vanuit o.a. InnovationQuarter, Metaalunie, FME en TNO met als doel de Zuid-Hollandse maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers te ondersteunen bij het toepassen van Smart Manufacturing, ofwel het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie. “In de techniek is elke dag bijleren noodzakelijk, want techniek vergt vakmanschap die moet worden bijgehouden, verdiept en verbreed. Metaalbedrijven schreeuwen echt om gekwalificeerd technisch personeel. Goed dat SMITZH daar als kennispartner van METAVAK volop op inzet”, zegt Marie-Claire van Doremalen, regiosecretaris Zuid-Holland Metaalunie.

SMITZH biedt samen met haar partners een 3-daags programma aan op de beursvloer, waarbij er twee keer per beursdag een reeks sessies bij te wonen zijn. Het programma is opgedeeld per thema per beursdag. De dinsdag (5 oktober) staat in het teken van slim leren, waarbij diverse academies presentaties geven over onder meer techniek, IoT, Smart Welding en Robotisering. Op de woensdag (6 oktober) staat slim produceren centraal met onderwerpen als 3D-printing en slim datagebruik. Slim verdienen is het dagthema op de donderdag (7 oktober) met aandacht voor onder andere ERP-systemen, servitization, kosten-baten tool en circulariteit.

Techniekpromotie voor de toekomstige professional

Verder organiseren Metaalunie en SMITZH het Directeuren-Diner op woensdag 6 oktober van 18:00 tot 19:30 uur. Dit is een netwerkdiner voor directeuren waar ook diverse pitches worden gehouden over hoe we als sector technische studenten kunnen enthousiasmeren voor de metaalsector met een speciale focus op het gebied van stages en afstuderen. Het Directeuren-Diner is alleen op aanmelding en uitnodiging bij te wonen. Daarnaast organiseert Easyfairs in samenwerking met Metaalunie een studentenmiddag op de dinsdag. Het doel van deze middag is het promoten van techniek onder toekomstige vakprofessionals. Er komt een centraal programma plus een rondje over de beursvloer om de branche te leren kennen.
Speciale pleinen

Deze editie is er aandacht voor de vakgebieden 3D-printen en Smart Manufacturing. Samen met partner FLAM3D wordt er een interactief FLAM3D-PrintPlein georganiseerd met een aantal leden. Onder andere FLAM3D zelf en Buhlmann NV adviseren op dit plein bedrijven en laten zien welke 3D toepassingen er zijn voor specifieke vraagstukken. Er vindt hierover ook een sessie in het theater plaats op de woensdag. Daarnaast staat ook het Smart Machining Platform paraat om bezoekers op weg te helpen met de laatste ontwikkelingen rondom Smart Manufacturing. Zij tracht een toekomstbeeld te schetsen over hoe de verspanende fabriek er over vijf, tien of twintig jaar uit zal zien. Onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht zijn SMART-Industry, Industry 4.0, automatisering en 24/7-productie.

Wanneer komt u METAVAK bezoeken?


Ervaar de gastvrijheid van METAVAK zelf en bezoek op onderstaande beursdagen hét nationale vakevent voor de metaalbranche. Onmoet een divers aanbod aan leveranciers, bekijk een van de vele demo’s, bezoek de speciale pleinen en volg actuele sessies in het kennistheater. Binnen één dag ben jij weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En dit alles ervaar je onder het genot van gratis catering! Bestel je ticket gratis via www.metavak.nl met code 2637.

Openingstijden:

  • Dinsdag 5 oktober - Tijd: 13:00 – 21:00 uur
  • Woensdag 6 oktober - Tijd: 13:00 – 21:00 uur
  • Donderdag 7 oktober - Tijd: 13:00 – 21:00 uur


Nieuw! Smart Badge Technologie:

Met de nieuwe smart badge haalt een bezoeker snel en overzichtelijk informatie op bij exposanten. Is het standpersoneel in gesprek geen tijd om te wachten? Of bedrijfsinfo ontvangen na een interessant gesprek met een leverancier? Door de badge langs de reader van de exposant te halen, ontvangt de bezoeker bedrijfs- en productinformatie per mail. Zonder zware foldertassen naar huis, en alles is overzichtelijk en op het gemak digitaal na te lezen.

Blijf op de hoogte!

Website: www.metavak.nl   |   Linkedin: metavak   |   Twitter: @metavak

Bezoekadres:

Easyfairs Evenementenhal | Franklinweg 2 | 4207 HZ Gorinchem | T: +31 (0)523 289 818

Let op! Om METAVAK voor iedereen zo veilig mogelijk te maken, kunnen er nog bepaalde maatregelen vanwege COVID-19 gelden. Bekijk tijdig onze website voor de laatste informatie hieromtrent. Wilt u bezoeken? Vergeet u tegen die tijd niet online te registreren voor een gratis ticket via www.metavak.nl met code 2637.