Metabo brengt twee nieuwe accu-slagschroevendraaiers op de markt

Slagschroevendraaiers voor moeiteloos werken


Professionals die veel of zeer grote schroeven moeten indraaien, wer-ken moeiteloos met de lichte en krachtige accu-slagschroevendraaier
SSD 18 LT met binnen-zeskantopname en de accu-slagmoersleutel SSW 18 LT met buiten-vierkantopname. De nieuwe modellen zijn nog korter en liggen daardoor beter in de hand. Bovendien heeft Metabo het gewicht in vergelijking met de vorige generatie met 200 gram tot 1,6 kg gereduceerd. Met een maximaal koppel van 150 Nm bij de SSD 18 LT en 210 Nm bij de SSW 18 LT is ook het zwaarste schroefwerk geen probleem.

Een krachtige motor met een hoge overbelastingsgraad, het multifunc-tionele controlesysteem en het robuuste slagwerk garanderen een momenteel in de markt unieke levensduur. Geschikt voor een betere stabiliteit van de machine heeft Metabo vanaf februari met nieuwe bits, moerdoppen en adapters, ook slagvaste toebehoren in het programma. De slagvaste bits, verkrijgbaar in 29 of 49 mm. lengte, zijn speciaal ontworpen voor zeer zware toepassingen en gaan gemiddeld 70% langer mee dan vergelijkbare producten in de markt.

Volhardend en praktisch


Met de twee nieuwe accu-slagschroevendraaiers sluit Metabo aan in de voortrekkersrol op accugebied. Met de Ultra-M-Technologie was het de
Nürtinger die vorig jaar als eerste fabrikant de meetlat voor uithoudings-vermogen van accupacks naar 4,0 Ah verhoogde. Deze uitgekiende accutechnologie geeft de machines een 33 % langere werktijd per acculading en garandeert een bijzonder lange levensduur van de accu’s. Metabo geeft daarom als enige fabrikant op alle accupacks drie jaar garantie, ongeacht het aantal keer dat de accu is opgeladen. Bij de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe LT-machines zijn er naast de verlengde werktijd per acculading nog een aantal praktische details. Zo behoren bijvoorbeeld een bitdepot en een riemhaak tot de standaardle-vering.