Messe Düsseldorf stelt beurs Wire & Tube 2020 uit wegens coronavirus

Messe Düsseldorf GmbH stelt de beurzen ProWein, Wire & Tube (30 maart 2020 – 3 april 2020), Beauty, Top Hair en Energy Storage Europe uit. In nauwe samenwerking met de betrokken partners zal de organisatie onmiddellijk alternatieve beursdata bespreken om te garanderen dat de planning op een betrouwbare manier kan doorgaan.


Daarbij volgt Messe Düsseldorf de aanbevelingen van het crisismanagement van de Duitse overheid op. Bij het maken van een risicobeoordeling houdt Messe Düsseldorf rekening met de principes van het Robert Koch Instituut. Op basis van deze aanbeveling en de recente aanzienlijke toename van het aantal met het coronavirus besmette personen, ook in Europa, heeft Messe Düsseldorf de situatie opnieuw beoordeeld. Daarbij komt nog de onzekerheid van veel exposanten en bezoekers aan de evenementen in maart en de gecompliceerde reissituatie, vooral voor internationale klanten.


Werner M. Dornscheidt, CEO van Messe Düsseldorf GmbH, zegt daarover: “Onze klanten, partners en medewerkers hebben vertrouwen in ons. Niet alleen als het gaat om de professionele en succesvolle afhandeling van grote internationale evenementen in Düsseldorf. Ze kunnen dit vertrouwen in ons ook hebben wanneer wij beslissingen nemen over kritieke situaties in het belang van hun veiligheid.”
“Deze beslissing was niet gemakkelijk voor alle betrokkenen”, zegt Thomas Geisel, burgemeester van de stad Düsseldorf en tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Messe Düsseldorf GmbH. “Maar het uitstel op dit moment is noodzakelijk voor Messe Düsseldorf en zijn klanten gezien de steeds dynamischer wordende ontwikkelingen.”


Er zijn momenteel geen plannen om de grote beurzen Interpack en Drupa, die in mei en juni in Düsseldorf worden gehouden, uit te stellen. “Natuurlijk nemen we de vragen van onze klanten over het coronavirus hier ook zeer serieus”, zegt Dornscheidt. “Dus zullen we de situatie tijdig evalueren in overleg met de gezondheidsinstanties en partners om de juiste beslissingen te nemen.”

Link naar persbericht