Merinox BV bestaat 25 jaar en is springlevend!

Merinox B.V. is in Europa de grootste voorraadhouder op het gebied van naadloze instrumentatie en hydrauliek buizen in roestvast staal, super duplex, nikkel, titanium en koperlegeringen. Het hoofdkantoor staat in Alblasserdam. Daarnaast heeft het vestigingen in Groot-Brittanniƫ en in Duitsland. Merinox exporteert haar producten naar wereldwijd zestig landen.

Het bedrijf is opgericht op 1 april 1996 door Peter Valk en Kees van Reijn die tot eind 1995 werkzaam waren als verkoopmedewerkers bij een groot Nederlands metaalbedrijf. Zij waren er van overtuigd dat er behoefte bestond aan een gespecialiseerd buizenservicecenter met een zeer uitgebreid assortiment in allerlei maten en kwaliteiten. De producten van Merinox vinden hun weg naar onder meer de olie- en gasindustrie, petrochemie en raffinaderijen, maritieme sector en scheepsbouw, medische, farmaceutische en biotechnische industrie en bij meet en regel instrumentatie.

Zoals elk nieuw bedrijf is Merinox klein begonnen. Gedurende 25 jaar groeide het assortiment en daarmee ook het aantal werkzame personen. Thans heeft het bedrijf in totaal meer dan 35 medewerkers in dienst. Merinox is trots op wat het in de afgelopen 25 jaar heeft bereikt en wil klanten, leveranciers en, niet in de laatste plaats, de medewerkers bedanken voor de prettige samenwerking en het in haar gestelde vertrouwen. Ook kijkt het bedrijf ernaar uit om samen met alle partners in de (nabije) toekomst nieuwe doelen te bereiken.
Het hele verhaal over de geschiedenis van Merinox, maar ook alle leverbare producten en technieken, zijn te vinden op de website www.merinox.nl