MasterTig LT 250 – Effectief en resultaat gericht DC TIG lassen

Kemppi MasterTig LT 250 maakt DC TIG-lassen mogelijk zonder lastige bediening en netvoedingskabels.

De Finse fabrikant van lasapparatuur, Kemppi Oy, heeft een nieuwe en innovatieve lasoplossing geïntroduceerd die hoge kwaliteit DC TIG mogelijk maakt met elke DC lasstroombron.

Dit luchtgekoelde, elektronische lasapparaat is ideaal voor veeleisende werkomgevingen, zoals werkzaamheden met hoge omgevingstemperaturen, een hoge lucht vochtigheid, bij temperaturen onder het vriespunt en bij werkomstandigheden op locatie. De MasterTig LT 250 kan worden aangesloten op een willekeurige DC lasstroombron die een open spanning kan leveren van 40 volt of hoger. Dit kunnen bijvoorbeeld lasgeneratoren, MMA of MIG / MAG stroombronnen zijn. De MasterTig LT 250 biedt de meest flexibele DC TIG oplossing voor workshops, installatiewerkzaamheden en gebruikers op locatie.

De MasterTig LT 250 wordt aangesloten op de lasspanning van de stroombron, hierdoor zijn netvoeding en stuurstroom kabels niet nodig. Dit neemt gezondheids-en veiligheidsrisico's ter plaatse weg.

Meerdere MasterTig LT 250 units kunnen gevoed worden door een enkele lasstroombron. Kemppi's KempGouge 800 is bijvoorbeeld een stroombron, die voldoende vermogen heeft om vier MasterTig LT 250 machines tegelijkertijd op de maximale stroomsterkte te laten lassen.

De uitstekende ontstekingseigenschappen van zowel het DC TIG als het MMA proces maakt het toepassen van lange TIG toortsen, zelfs tot 50 meter, zeer eenvoudig en probleemloos. De digitale display geeft duidelijke referentie van de ingestelde stroomsterkte en lasparameters. Met de geïntegreerde flowmeter kan eenvoudig op de las plaats de gewenste hoeveelheid beschermgas worden ingesteld.

De MasterTig LT 250 heeft een gewicht van slechts 12,6 kg, is makkelijk mee te nemen op locatie met behulp van de draagband.

Voor meer informatie omtrent Kemppi klikt u hier