Kunstenaar tovert huis om tot aluminiumparadijs

Waarom een schilderij maken als je je eigen huis ook kan omtoveren tot kunstwerk? Dat moet kunstenaar Piotr Janowski uit de Amerikaanse stad Tarpon Springs gedacht hebben toen hij zijn woning veranderde in een heus aluminiumparadijs.

Van de lampen tot de brievenbus. De creatieve Piotr bedekt alles met aluminiumfolie. ,,Ik wilde iets maken wat mensen zou inspireren'', vertelt hij aan WFLA. Het zilveren oppervlak van het huis is zijn ogen een mooi contrast met de natuur.

Met behulp van een lijmspray heeft hij nu al een derde van zijn huis gehuld in folie. ,,Het huis was klaar voor een transformatie. Ik laat zien hoe je een lelijk huis kunt omtoveren tot iets spectaculairs.''

Tegenspraak

Niet iedereen is het eens met de denkwijze van de kunstenaar. ,,Naar mijn idee schendt het de buurt'', betoogt een buurman van Piotr.

Buren hebben geklaagd bij de huisbaas en geëist dat het huis wordt ontdaan van de zilveren laag. Tot nu toe is er echter geen enkele reden gevonden om de aluminiumfolie te verwijderen. Het kunstwerk zal daarom nog minstens een maand op deze manier blijven staan.
 
klik hier voor de video