Krachtig in nauwe ruimtes: De nieuwe platkop haakse slijpers tot 1.550 Watt van Metabo

Metabo breidt zijn programma platkop haakse slijpers uit met 4 nieuwe, bijzonder krachtige machines. Daarmee biedt de fabrikant de metaal-professionals voor elk gebruik in nauwe ruimtes en onder een scherpe hoek tot 39° productieve, veilige en handzame oplossingen.

De nieuwe platkop haakse slijpers van Metabo zijn echte probleemoplossers als het gaat om in nauwe ruimtes lasslakken of roest te verwijderen, hoeklassen te slijpen of lasnaden los te slijpen. Door hun platte tandwielkop en krachtige 1.550 Watt Marathon motor kan men ook in scherpe hoeken probleemloos werken en zijn daarbij met de WEF 15-150 Quick tot 70% sneller dan met conventionele werkwijzen. Afbraam- en doorslijpschijven tot 150 mm Ø verlichten de werkzaamheden in nauwe ruimtes en sparen kosten omdat de gebruiker niet terug hoeft te grijpen naar dure speciale schijven en de schijven langer standhouden. Met de WEVF 10-125 Quick Inox biedt Metabo bovendien een platkop haakse slijper die speciaal voor de bewerking van roestvast staal ontworpen is.

Platter, sterker en veiliger

Voor werkzaamheden in smalle tussenruimtes of scherpe hoeken, die gebruikers met een conventionele kleine haakse slijper niet kunnen bereiken, wordt vaak een toevlucht gezocht tot minder geschikte, soms gevaarlijke en niet goedgekeurde oplossingen. Met het brede programma platkop haakse slijpers biedt Metabo uitkomst. De sterke en robuuste Marathon-motoren leveren tot 50% meer koppel en tot 20% meer overbelastings-capaciteit dan conventionele compacte haakse slijpers zodat ze bijzonder geschikt zijn voor professioneel continue gebruik. Door de gepatenteerde extra platte tandwielkop en grote schijfdiameter tot 150 mm slijpen professionele gebruikers zelfs in scherpe hoeken en raamkozijnen tot 39° en bereiken zij een doorslijpdiepte tot 40 mm.

De optioneel verkrijgbare combinatie met dodemans-schakelaar en gepatenteerde mechanische schijfrem biedt het snelste remsysteem op de markt. De schijf stopt bij het uitschakelen van de machine in slechts twee seconden. Daarmee vermindert Metabo het risico op letsel en ongevallen tot een minimum.

De elektronische veiligheids-afschakeling reduceert bij alle nieuwe modellen de terugslag bij blokkeren van de schijf en laat de zonder gereedschap verstelbare beschermkap zich tegen verdraaien fixeren.. Omdat de WEVF 10-125 Quick Inox, met elektronisch regelbaar toerental, de toepassingsgebieden van een Inox-haakse slijper met een binnenhoekslijper combineert, besparen bijvoorbeeld de leuningen en balustradebouwers de aanschaf van twee kostbare speciale machines. Gebruikers slijpen met de machine moeiteloos lasnaden aan de binnen en buitenzijden van spijlen en leuningen.

Doordachte systeemoplossingen

Metabo rust al zijn platkop haakse slijpers uit met een, zonder gereedschap te gebruiken, Quick-snelwissel-systeem. Daarnaast heeft Metabo een breed programma aan systeem- en verbruikstoebehoren. Met de multi-positie-handgreep geleiden de gebruikers de machine veilig met beide handen en kan deze in nauwe ruimtes ook naar achteren worden geklapt. Voor het werken met schurende doorslijpschijven, brengt Metabo een separate doorslijp-beschermkap op de markt. De op de ventilatie-sleuven aan te brengen stoffilter beschermt de machine bij het werken met extreem grof stof. Nieuw bij de verbruikstoebehoren zijn de extra dunne hoeklas-afbraamschijven Flexiamant Super FKS voor nauwkeurig werken in scherpe hoeken en de ronde staaldraadborstel die lasslakken, roest of coatings van hoeklassen verwijderen. De speciaal gevormde lamellenschuurschijf Flexiamant Super Convex biedt Metabo nu ook met 150 mm Ø aan en voor het werken aan lasnaden adviseert de fabrikant het lamellenslijpwiel Flexiamant Super CER.

Voor meer informatie klikt u hier