Klaar voor de volgende stap met De Brabantse Metaaldagen

Spraakmakende sprekers én onderwerpen op vernieuwende metaalbeurs


Het nieuwe evenement De Brabantse Metaaldagen is een unieke combinatie van vakbeurs en congres en vindt van 10 t/m 12 april 2019 plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het belooft een productief en inspirerend event te worden, met interessante sprekers, exposanten en een zeer relevant thema: procesoptimalisatie, digitalisering en productieverbetering in de metaal- en maakindustrie. Je krijgt hier, kortom, vele oplossingen aangereikt die je helpen bij de overstap naar een hoognodige Smart Industry.
Voor het event hebben zich al vele exposanten ingetekend. Beursorganisator United Industrial Fairs wil uitkomen op zo’n 130 deelnemers en dit aantal is inmiddels al bijna bereikt. Niet verwonderlijk ook, met zo’n divers en tegelijkertijd gefocust programma en een grote groep aan potentiële nieuwe klanten.  

Optimalisatie van processen...en het beursprogramma


De Brabantse Metaaldagen zijn specifiek gericht op de metaalsector en zullen volledig in het teken staan van procesoptimalisatie en productieverbetering. In het kort betekent dat: alles eruit halen wat erin zit om zo veel mogelijk productie te draaien.

Deze filosofie trekt de organisatie van de beurs door in de selectieprocedure. Alleen potentiële deelnemers die echt iets toe te voegen hebben en de bezoeker echt iets te bieden hebben op het gebied van procesoptimalisatie, digitalisering en productieverbetering, worden toegelaten. Deze strakke focus is nodig om ervoor te zorgen dat er echt iets constructiefs bereikt kan worden binnen het thema.
Daarnaast houdt het de bedrijven scherp en kan het voor een noodzakelijke trigger zorgen om verder te denken. Bedrijven die in eerste instantie zijn geweigerd, gaan dikwijls zelf onderzoeken of ze toch geen waardevolle inzichten te delen hebben over het thema. En vaak blijkt dat dan toch het geval te zijn.

Behoefte aan productieverbetering


Het grootste probleem van de maakindustrie is het gebrek aan goed gekwalificeerd personeel. Dit heeft te maken met de veranderende behoefte van de markt. In plaats van extra machines en mensen, is men nu op zoek naar oplossingen om meer productie te draaien met het huidige personeel of minder mensen. Kortom, de klant is vooral op zoek naar manieren om snelle productieverbeteringen te realiseren.

Oplossingen voor de weg naar Industrie 4.0


Deze productieverbeteringen kunnen bereikt worden met grote of juist heel subtiele oplossingen. En ze beperken zich niet slechts tot één categorie. Zo kun je denken aan een nieuwe machine, automatisering, betere software of opleiding van het personeel, maar ook aan kleine dingen als het tijdig leveren van het juiste materiaal en gereedschap. Het grote geheel zien en out-of-the-box denken is belangrijk: alles wat kan helpen om je bedrijf efficiënter en productiever te maken op weg naar Industrie 4.0, is het onderzoeken waard.

Relevante informatie en nieuwe klanten


De bezoeker van de Metaaldagen kan in een laagdrempelige omgeving alle mogelijke oplossingen vinden voor productieverbetering en het optimaliseren en beheersen van bedrijfsprocessen. Op het congres zullen iedere dag verschillende keynotesprekers optreden die, net als de exposanten, verplicht zijn om het thema uit te dragen. De bezoeker vindt op de Metaaldagen dus gegarandeerd relevante informatie, die hem echt verder kan helpen.
Deelnemende bedrijven vinden op hun beurt een grote groep potentiële klanten, vele netwerkmogelijkheden en meer dan genoeg waardevolle ideeën van andere bedrijven en sprekers. 

De Brabantse Metaaldagen: één evenement, drie onderdelen


Zoals in de inleiding al even voorbijkwam, is De Brabantse Metaaldagen een uniek evenement, vanwege de combinatie van vakbeurs en congres. Hierdoor krijgt de bezoeker een totaalpakket aan inspirerende informatie en praktische inzichten om zijn voordeel mee te doen.
Grofweg zijn er drie onderdelen te onderscheiden op de Brabantse Metaaldagen: het congres met keynote speakers, een vakbeurs en de presentaties van seminar-sprekers (soms tevens exposanten).

Voor alle presentaties geldt overigens dat ze te maken moeten hebben met procesoptimalisatie, digitalisering of productieverbetering. Ook de exposanten moeten zich hieraan houden; ze mogen geen verkapte productpresentaties geven.

Aanwezigen op de beurs kunnen het volgende verwachten:

Congres met keynote speakers


Er zullen verschillende spraakmakende keynote speakers een presentatie geven op de Brabantse Metaaldagen. Sprekers die werkzaam zijn in vele deelgebieden binnen de Metaal- en Maakindustrie en gezamenlijk een breed spectrum aan oplossingen te bieden hebben. De eerste keynote speakers zullen we hier aan u voorstellen:

Dr. Biba Visnjicki - Director Business Development Fraunhofer Instituut

Dr. Biba Visnjicki is Director Business Development voor de Nederlandse afdeling van het befaamde Fraunhofer Instituut voor toegepaste wetenschap. Dr. Visnjicki ziet het als haar verantwoordelijkheid om de ontwikkeling van de maakindustrie te ondersteunen via technologische oplossingen. Ze houdt zich bezig met het optimaal positioneren van bedrijven en het aangaan van waardevolle partnerschappen. Daarbij helpt ze bedrijven onder meer bij het implementeren van een flexibele strategische planning via Agile.

Peter Hoogerhuis - Operations Manager Philips

Peter Hoogerhuis is Operations Manager bij Philips in de fabriek in Best. Zijn grote kracht is Additive Manufacturing in de wereld van medische componenten. Peter Hoogerhuis maakt, refurbisht en repareert medische systemen en componenten met behulp van deze efficiënte en kostenbesparende technologie. Met het doel om dit op steeds grotere schaal te gaan doen.

Seminar-sprekers


Naast het luisteren naar de verhelderende verhalen van de keynote speakers, kunnen aanwezigen op de beurs ook kennis opdoen via de presentaties van negen uiteenlopende sprekers tijdens het seminar-gedeelte, waarvan een aantal ook als exposant te bezoeken zal zijn.
In ieder geval de volgende bedrijven zullen acte de présence geven:

ING
ING heeft onlangs een interessant rapport gepubliceerd over de hightechindustrie in Nederland. Een van de conclusies van dat rapport is dat de hightechsector in ons land dubbel zo hard groeit als de hele economie, maar dat onze toeleveranciers daar onvoldoende van profiteren. In de ING-presentatie zal het daarom gaan over de kansen die er voor hen zijn en de aanpassingen die nodig zijn om kans te maken op orders.

Halter CNC Automation (exposant)

Wouter van Halteren van Halter CNC Automation zal ingaan op de verschillende fases die een organisatie kan en moet doorlopen tijdens de reis naar Industry 4.0. Welke stappen zijn eenvoudig te nemen en welke daarvan leveren de grootste efficiëntieverbetering op? U hoort het allemaal in zijn presentatie.

Isah Business Software (exposant)
Bijzonder aan De Brabantse Metaaldagen is dat alle partijen en bedrijven die van belang zijn voor het centrale thema aan bod komen en hun unieke perspectief en oplossingen zullen presenteren. Normaal gesproken is er op metaalbeurzen eigenlijk alleen aandacht voor de tastbare, concrete onderdelen van de industrie, zoals machines, materialen en gereedschappen.  Omdat het thema nu gericht is op het verbeteren van processen, komen ook partijen aan bod die puur gespecialiseerd zijn in deze discipline. Zoals Isah Business Software, dat goede oplossingen biedt voor procesoptimalisatie. Oplossingen die zonder deze beurs wellicht niet of slechts mondjesmaat bij bedrijven binnen de metaalindustrie terecht zouden komen.

Exposanten


Naast de twee namen hierboven zullen vele interessante bedrijven met een eigen stand op de beursvloer staan tijdens De Brabantse Metaaldagen. Waaronder:
Trumpf Nederland B.V.
Grob Benelux B.V.
Gibas
Dormac CNC Solutions
YASKAWA Benelux B.V.
247TailorSteel
De gehele deelnemerslijst vindt u op https://debrabantsemetaaldagen.nl/. Wilt u hier ook tussen komen te staan met uw bedrijf? Dat kan! Als u producent of leverancier bent op het gebied van procesoptimalisatie, digitalisering, productieverbetering en slimmer produceren voor de metaalindustrie, kunt u zich nog aanmelden voor De Brabantse Metaaldagen.

Vind oplossingen en deel kennis op weg naar een Smart Industry


U ziet het: de metaalindustrie is volop in beweging en beschikt over vele vaklieden en experts die niet kunnen wachten om hun kennis en ideeën te delen met gelijkgestemden. En uiteraard zijn er vele bedrijven en professionals die maar wat graag die kennis tot zich nemen die hen kan helpen om hun productieprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken.
 
Want zo komen we verder: door elkaar te inspireren, prikkelen, scherp te houden en samen te werken aan een optimaal werkende metaal- en maakindustrie. De Brabantse Metaaldagen zijn een prachtige gelegenheid om - met alle belanghebbenden binnen de sector - onze collectieve kennis te verrijken en zo de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie te versterken.