kennis en ervaring gebundeld in Offmade B.V.

Specialisme in food/farma en automotive

De 2 oprichters Maurice Donders en Paul Piessens besloten om begin van dit jaar hun enorme ervaring, expertise en kunde op industrieel gebied in met name food/farma en automotive te bundelen en ze richtten Offmade B.V. op; een organisatie op het gebied van bemiddeling, handel en detachering in de industrie. Ogenschijnlijk lijken de twee ingebrachte disciplines food/farma en automotive totaal niets met elkaar van doen te hebben, maar in de praktijk blijkt de grote waarde van de kruisbestuiving. Begin april 2012 werd Offmade B.V. officieel, met een vestiging in Nederland en tegen het eind van dit jaar een vestiging in Vlaanderen. Een gesprek met de oprichters en de eigenaren, de drijvende krachten achter het bedrijf.

Automotive


Maurice Donders: “Mijn kennis en jarenlange ervaring heb ik opgedaan bij VDL Steelweld, waar ik hoofd inkoop was, een system-integrator dus van complete productielijnen voor de automobielindustrie. Maar niet alleen voor de automotive werd gewerkt; ook werden er productieunits en productiefaciliteiten bedacht en gebouwd voor andere industrieën zoals bijvoorbeeld dakkoffers en zonnebanken en zelfs kinderzitjes. Daarnaast heb ik een kleine 10 jaar internationale sales-ervaring opgedaan bij SKS, een leverancier van processcomponenten in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. In beide functies heb je te maken met zowel de veeleisende klant alsook de vele hoogwaardige toeleveranciers in heel Europa om de projecten tot een goed einde te brengen. Daarnaast kom je met de meest geavanceerde productietechnieken in aanraking en alle problematiek eromheen die opgelost moet worden. Al deze kennis en know-how zie je in Offmade B.V. terug”

Food/farma


Paul Piessens was jarenlang directeur en eigenaar van Pivaco, een groot en bekend Belgisch bedrijf op het gebied van de vervaardiging van constructies en installaties in roestvrij staal voor de voedingsmiddelenindustrie. Na een kleine 15 jaar verkocht hij zijn bedrijf en zocht hij een nieuwe uitdaging. “Ik wilde met mijn kennis en ervaring iets doen. Je gooit die niet zomaar overboord. Bovendien heb je een enorm netwerk van toeleveranciers en partners in je sector die ten dienste van klanten gebruikt kunnen worden. Maurice en ik kenden elkaar al 15 jaar als klant en leverancier en we besloten samen te gaan. Per 1 juli van dit jaar ben ik officieel mede-eigenaar van Offmade B.V. met de hoofdvestiging in Tilburg en een dependance in een nieuw pand in Lokeren in Vlaanderen met kantoor en opslag/distributiemogelijkheden. Deze vestiging wordt voor het eind van het jaar operationeel”.

Offmade B.V.


De kennis en de kunde van de twee verschillende branches hebben geresulteerd in een mix van projectenorganisatie en een handelsorganisatie. Zo levert Offmade process componenten voor de voedingsmiddelen- en procesindustrie en producten zoals design en werktuigen die toegepast worden in de productieautomatisering. Het is een handelsorganisatie met een zelfstandige inkoop en opslag. Producten kunnen door heel Europa worden geleverd.
Zowel het klantenbestand alsook de toeleveranciers zijn Europees; belangrijke toeleveranciers en partnerships zijn te vinden in onder andere Roemenië, Portugal, Spanje, Engeland en Duitsland.
Op de vraag welke groei Offmade gaat verwachten antwoord Paul Piessens het volgende: “We beginnen nu met 2 à 4 medewerkers op administratief en technisch commercieel gebied, welke de markt in de Benelux gaan bedienen. De vacatures zijn inmiddels geopend. Onze investeringen, zoals een nieuw ERP systeem, het nieuwe pand, het aantrekken van personeel, het bouwen van de website en het uitbouwen van een netwerk van ervaren kwaliteitscontroleurs, zijn gericht op een snelle groei van de vier pijlers van Offmade: Products, Parts, People en Projects.

Products, Parts & People


“Wat de levering van producten betreft: Offmade is officieel verdeler van onder andere WCR warmtewisselaars en spareparts, en ook van pompen en sanitaire afsluiters van Flowcomm in Veenendaal en CSF Italy. Hierbij horen alle soorten centrifugaal-, worm-, en zuigerpompen, alle soorten afsluiters en kleppen, wisselaars, mixers, compensatoren, en alle reservedelen hiervoor. Voor de levering van deze spareparts in de food en farma zijn we bezig om de laatste hand te leggen aan een uniek distributie concept, waar we op het eind van het jaar mee naar buiten komen.
Offmade People zorgt daarnaast voor detachering van mensen met hoogwaardige vakkennis. Het bedrijf beschikt over een grote internationale database met vakmensen met verschillende disciplines, achtergronden, ervaringen en inzetbaarheid, zoals projectmanagers, WTB en E-engineers, programmeurs en productiemedewerkers.
Het bijzondere van Offmade is dat de kennis en ervaring van de twee vakgebieden, automotive en food, een win-win situatie laten zien. Technieken en expertises die bij de ene branche niet bekend waren kunnen nu via ons succesvol in de andere branche worden ingezet. Gezien de vele positieve reacties uit de markt, en de nu al terugkerende klanten, zijn we er vast van overtuigd met Offmade B.V. een sterke partner voor de industrie te hebben neergezet”, aldus een enthousiaste Maurice Donders.
 

Meer informatie op www.offmade.com