Kemppi FreshAir verse lucht units

De Finse fabrikant van lasapparatuur, Kemppi Oy introduceert lashelmen met FreshAir verse lucht units. Deze zijn ontworpen om de nodige bescherming te bieden tegen de bijbehorende gezondheids-en veiligheidsrisico's van het lassen. Ook bieden de verse lucht units alledaags comfort voor de gebruiker.

Er zijn twee modellen lashelmen, de Beta 90 FreshAir en de Delta 90 FreshAir. Door de luchttoevoer kan worden gekozen voor een batterij aangedreven unit met een FreshAir filterpakket, waardoor de gebruiker maximale mobiliteit geniet, en een FreshAir regelventiel, deze wordt aangesloten op het bedrijfsluchtleidingnet.

Verse en schone lucht wordt via een filter gericht op de lasser en de verstelbare gelaatsafdichting van stof zorgt voor een veilige en gemakkelijke ademhalingszone waar de lasser de hele dag comfort van heeft. Als gevolg van een lichte 'overdruk', wordt de schadelijke lasrook en vervuiling door stof geëlimineerd, dit voorkomt ook dat de las-lens beslaat.

Beta 90 FreshAir is een lichtgewicht unit die bescherming biedt tegen lassen, slijpen, lasrook en vervuiling door stof. Ontworpen voor laswerkzaamheden in alle posities. Beta 90 FreshAir biedt een verbeterde bescherming voor de ogen, het gezicht en de longen.


De multi-point hoofdband zorgt voor maximale passing en comfort, het 3-traps opklapvenster maakt lassen en slijpen gemakkelijk en veilig. De lashelm is voorzien van een omgezette rand die extra gelaatsbescherming biedt bij het lassen in positie en dan met name bij het lassen boven het hoofd. Verder biedt het dubbelwandige opklapvenster de lasser bescherming en comfort tegen de vrijgekomen warmte van het lasproces.

Delta 90 FreshAir is een robuuste lashelm die is voorzien van een geïntegreerde veiligheidshelm die ademhalingsbescherming biedt voor lassers in werkgebieden zoals de scheepsbouw, mijnbouw en op bouwplaatsen. In aanvulling van de bescherming voor het hoofd, het gezicht en de ademhalingsbescherming, biedt Delta 90 FreshAir als optie een hoogwaardige gehoorbescherming.

Voor meer informatie over Kemppi klikt u hier