In je eentje 100.000 kilo heffen met de aluminium cilinders van Holmatro

Stalen cilinders staan garant voor kwaliteit maar zijn tevens zwaar. Voor gebruikers zijn ze niet altijd makkelijk hanteerbaar. Mede daarom heeft Holmatro een goed alternatief: cilinders uitgevoerd in aluminium. Deze zijn ruim 50% lichter maar even krachtig als stalen cilinders. Één persoon kan met deze cilinders veel hogere tonnages aan. Dat werkt uitermate prettig, ook vanuit ARBO-oogpunt bekeken. De nieuwe aluminium cilinders voldoen aan de hoge kwaliteitseisen kenmerkend voor de  hydrauliekspecialist


Complete reeks aluminium cilinders

Holmatro presenteert een uitgebreide reeks van lichtgewicht cilinders gemaakt van 7075-T6 zwart geanodiseerd aluminium. De reeks bestaat uit zowel enkelwerkende als dubbelwerkende cilinders. De aluminium cilinders van Holmatro zijn verkrijgbaar in 36 modellen met verschillende capaciteiten en slaglengtes. Aan u de keuze.

50% lichter, unieke Holmatro kwaliteit

Al onze aluminium cilinders zijn voorzien van het unieke Duo Power Ring concept: een combinatie van een superieure afdichting en een zeer sterke composiet lagering. Deze unieke combinatie biedt weerstand tegen zijdelingse belasting tot maximaal 10% en zorgt voor een langere levensduur. De plunjer van de cilinders is voorzien van een hard-anodiseerlaag die ze extreem slijtvast en corrosie bestendig maakt. Het XL Saddle beschermt de plunjer van de cilinder optimaal. Daarbij zorgt dit zadel ervoor dat de last gunstig geleid wordt. Zo beperkt u ongewenste excentrische belasting.

Feel the power

De gebruiker in de hoofdrol. De R&D- en productieafdelingen van Holmatro stellen de gebruiker altijd centraal. De ontwikkeling van de aluminium cilinders is daar een goed voorbeeld van. Deze cilinder range komt tegemoet aan de behoefte van de gebruiker: hoge tonnages kunnen heffen zonder dat daar meer mensen voor nodig zijn.

De Holmatro Groep is een mondiaal opererend bedrijf met productiefaciliteiten in Nederland en de VS, en verkoopkantoren in Engeland, China en Polen. Holmatro ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert innovatieve en hoge kwaliteit hydraulische producten en systemen voor industriële toepassingen en technische hulpverlening. Het is Holmatro’s ambitie om haar productrange te ontwikkelen binnen de filosofie waar het bedrijf voor staat: Mastering Power. Strategie, producten en dienstverlening zijn afgestemd op het helpen van klanten bij het succesvol inzetten van de krachten die ze nodig hebben.
 

Voor meer informatie omtrent Holmatro klik hier