IMS Nederland exclusieve distributeur Benelux voor Outokumpu Prodec® Stafstaal

Vanaf vandaag is IMS Nederland de exclusieve distributeur voor de Benelux van Prodec®, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu.

“We zijn verheugd deze overeenkomst met IMS aan te kunnen kondigen”, zegt John Stansfield, hoofd verkoop van Outokumpu Long Products Europe. “Met Prodec® kunnen de klanten van IMS beschikken over het best verspaanbare roestvast staal op de markt. We kijken uit naar de samenwerking met de experts van IMS om de voordelen van Prodec® te laten zien aan de verspanende industrie”.

Prodec® kwaliteiten maken een significante kostenbesparing per component mogelijk – afhankelijk van de toepassing zelfs tot 50% - onder andere door een veel langere standtijd van gereedschappen en verspaningsnelheden tot 300 m/minuut (V15 test). Verspanen bij hogere snelheden heeft nog meer voordelen, zoals het gunstige effect op de kwaliteit van het oppervlak.

IMS Nederland levert Prodec® van rond 6 mm h9 tot en met rond 100 mm h9 uit voorraad in de kwaliteiten 304L/4307, 316L/4404 en 303/4305 – uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bevestigingsmiddelen, kleppen, fittingen, moeren, bouten en schroeven, tandwielen, assen en lagers. Overige diameters, evenals zeskant, vierkant en plat, of andere kwaliteiten op aanvraag.

Outokumpu heeft inmiddels meer dan een eeuw ervaring in het produceren van efficiënte, duurzame en recycleerbare roestvaste staalstaalsoorten, waaronder kwaliteit-kritische lange producten voor de zware industrie. Met productielocaties in o.a. het Verenigd Koninkrijk, Zweden en de VS, is Outokumpu één van de grootste producenten van roestvast staal ter wereld.

IMS Group, waartoe IMS Nederland behoort, is een Europees netwerk van speciaal staal distributeurs van o.a. kwaliteitsstaal, blank staal, gereedschapsstaal, roestvast staal en aluminium. IMS Nederland is al meer dan 60 jaar actief in de staalbranche en is gespecialiseerd in oplossingen op maat op het gebied van roestvast staal, staal en aluminium.

www.ims-nederland.biz


www.outokumpu.com