IMS group distibuteur voor Outokumpu Prodec® in Europa

IMS group, Outokumpu en Sidenor hebben vandaag een overeenkomst bekend gemaakt waarbij IMS group zal optreden als de exclusieve distributeur van Prodec® in belangrijke Europese landen, waaronder Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Vorig jaar werd al een soortgelijke overeenkomst aangegaan voor Nederland en België.

Outokumpu en Sidenor leveren Prodec® superieur verspaanbaar roestvast rondstaf in het volledige afmetingsbereik van 6 tot 230 mm.

IMS group is een Europees netwerk van distributeurs van o.a. kwaliteitsstaal, roestvast staal, blank staal, gereedschapsstaal en aluminium met 49 distributiecentra in 10 Europese landen.

“Deze overeenkomst met IMS group zorgt ervoor dat klanten in heel Europa snel en makkelijk Prodec® tot hun beschikking kunnen hebben”, zegt John Stansfield, hoofd verkoop van Outokumpu Long Products Europe. “We verheugen ons op het werken en verder uitbreiden van onze samenwerking met het IMS group team om de voordelen van Prodec® voor de verspanende industrie te laten zien”.

Prodec®-kwaliteiten bieden de beste bewerkingssnelheden in de industrie. Volgens tests (V15-test) kan Prodec® de bewerkingssnelheden aanzienlijk verbeteren, wat resulteert in een dubbele standtijd van gereedschappen vergeleken met concurrerende materialen in de markt. Door Outokumpu Prodec® te gebruiken, kunnen klanten de bewerkingssnelheden optimaliseren en zo aanzienlijke kostenbesparingen per onderdeel behalen (tot 50% besparing afhankelijk van de toepassing).

IMS group biedt Prodec® rondstaf aan in het complete afmetingsbereik van 6 tot 230 mm en eventueel groter op aanvraag. Het Prodec®-assortiment is verkrijgbaar in de kwaliteiten 304L / 4307, 316L / 4404 en 303 / 4305 en 17- 4PH. Deze kwaliteiten zijn geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen zoals bevestigingsmiddelen, kleppen, drukfittingen, moeren, bouten en moeren, tandwielen, assen en lagers.

Outokumpu heeft een eeuw ervaring met het maken van efficiënte, duurzame, recyclebare roestvaste staalsoorten. Het wereldwijde aanbod van het bedrijf omvat kwaliteitskritieke lange producten voor zware industrieën. De Outokumpu Long Products-sites bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en de Verenigde Staten en staan bekend om producten van hoge kwaliteit, flexibiliteit en leveringsprestaties van wereldklasse.

IMS group is een distributeur van koolstof-, aluminium-, roestvast-, engineering- en gereedschapsstaal in verschillende Europese landen. IMS group is eigendom van de Jacquet Metal Service Group. IMS group heeft meer dan 60 jaar ervaring in de staalbranche en is gespecialiseerd in oplossingen op maat op het gebied van roestvrij staal, staal en aluminium. Klanten van IMS group zijn onder meer actief op het gebied van de auto-, voedingsmiddelen-, energie- en verspanende industrie.

Sidenor is een staalbedrijf, leider in de Europese staalindustrie voor de productie van lange producten in speciaalen roestvast staal, met productiecentra in Baskenland, Cantabrië en Catalonië, alsook vertegenwoordigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In het assortiment roestvast staal is Sidenor gericht op de productie van warmgewalste en geschilde staven.

communication@jacquetmetals.com